Houtboren kopen

Alle soorten houtboren kopen? In onze webshop kunt u diverse houtboren kopen van dik tot dun en van lang tot kort. De verschillende houtboren die wij aanbieden zijn onder andere de standaard machinale houtboor, speedboren, slangenboren, forstnerboren en hardhoutboren. Voor alle boren, dus ook onze houtboren kunt u terecht op een speciaal door ons ingerichte webwinkel. De algemene pagina is: Boorkopen.nl, maar u kunt ook direct naar de soorten houtboren die wij u te bieden hebben. Van deze webshop kunt u uiteraard dezelfde service verwachten als die u van ons gewend bent. 

Houtboor

Een houtboor is een gereedschap dat wordt gebruikt voor het boren in, uiteraard, hout. Er zijn veel verschillende houtboren op de markt. Dat kan het lastig maken om te bepalen welke boor u precies nodig heeft maar van de andere kant ook weer fijn aangezien elke houtboor voor een andere klus geschikt is. Zo weet u zeker dat u de bepaalde boor kunt gebruiken voor uw klus zonder dat er ongewenste schade ontstaat. Eén herkenningspunt dat elke houtboor heeft is het vlijmscherpe centreerpunt. Wanneer u dit scherpe punt aan de voorkant van de boor ziet, weet u zeker dat u met een houtboor te maken heeft.

Welke houtboor gebruiken?

Wanneer moet u welke houtboor gebruiken. Dat is een vraag die u zeker vooraf moet stellen voordat u gaat boren in hout. Logischerwijs zou het zijn dat u met een standaard houtboor in elke houtsoort kunt boren, helaas is dit niet zo en bestaan er diverse houtboren. Het is dus belangrijk dat u zich afvraagt in welk soort hout u wilt gaan boren. Daarnaast is het verstandig dat u weet welke handeling u wilt uitvoeren. Wilt u bijvoorbeeld in hardhout boren? Dan heeft u een andere houtboor nodig dan wanneer u in zachte houtsoorten wilt boren. Wilt u snel in hout boren? Dan kunt u het beste kiezen voor een vlinderboor. Hieronder sommen we onze verschillende houtboren voor u op. 

Hardhoutboor: om te boren in harde houtsoorten hardhoutboor
Forstner houtboor: de boor voor het boren van blinde gaten forstner houtboor 45 mm
Slangenboor: om diepe gaten te boren in zachte houtsoorten Slangenboor 30 mm 230 mm lang
Speedboor: om snelle gaten te boren Speedboor 40 mm
Machinale houtboor: de standaard boor voor hout machinale houtboor
Machinale houtboor met quicklock machinale houtboor met quicklock

Lange houtboren

Ook voor lange houtboren bent u aan het juiste adres bij ons. Deze lange houtboren zijn vaak niet op veel plekken te krijgen. Onze langen boren zijn vaak onze slangenboren. Met deze type boor kunt u heel eenvoudig diepe gaten boren in bijvoorbeeld balken. 

Houtboor voor dikke diameters

Wanneer u een dikke diameter moet boren in hout raden wij onze TCT gatenzagen aan. Onze TCT gatenzagen gaan tot een diameter van maar liefst 152 millimeter en maakt het de perfecte boor om grote diameters te zagen in hout. Voor een nog grotere diameter zou u eventueel onze bi-metalen gatenzaag kunnen gebruiken. Deze gaan tot een diameter van 210 millimeter. We raden onze TCT gatzaag aan omdat deze hardmetalen tanden heeft. Deze gatzaag zal veel langer scherp blijven dan de bi-metalen.

Houtboren kopen? Boorkopen.nl voor de beste aanbieding.