AG13 batterij

Page:

In deze categorie vindt u de AG13 batterij. De AG13 batterij is een zeer veel gebruikte knoopcel. Het batterijtje is vrij klein met een afmeting van 11,6 x 5,4 mm. De afgegeven spanning van deze alkaline AG13 batterij is 1,5V. Buiten deze soort zijn er nog veel meer alkaline knoopcel batterijen.

Andere codes voor de AG13 batterij

Het kan zeer verwarrend zijn maar op dit alkaline batterijtje kan ook een andere code staan dan AG13. Er worden door de verschillende leveranciers ook verschillende codes gebruikt. Zo kunt u op de AG13 batterij ook de code LR1154, LR44 of A76 tegenkomen, het is echter iedere keer hetzelfde batterijtje. Zoals u ziet, er wordt door de fabrikanten niet echt rekening gehouden met het eenvoudig kopen van een batterijtje, één code voor dezelfde batterij zou eenvoudiger zijn. In principe loopt deze reeks van AG0 tot aan deze laatste, de AG13 batterij. U ziet echter al dat alleen bij dit batterijtje al 2 verschillende LR codes gebruikt worden en zo wordt het helaas een lange reeks codes voor één en dezelfde batterij. Gelukkig hebben wij deze allemaal in kaart gebracht en zo koopt u altijd de juiste.

Gebruik een AG13 batterij niet in een horloge

We zien nog steeds heel vaak dat mensen alkaline batterijen gebruiken in horloges. Doe dit niet, kies altijd voor zilveroxide, alkaline geeft een grote kans op lekken en deze gaan bovendien minder lang mee. De batterijen met de letters LR en AG dus niet gebruiken voor deze toepassing. Indien u de vervanger van de AG13 batterij wilt voor in uw horloge, kies dan voor de SR44W batterij. U kunt dus iedere alkaline knoopcel vervangen door een zilveroxide variant wat wij ook aanraden.

AG13 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.