LR736 batterij

Page:

In deze categorie vindt u de LR736 batterij. De LR736 batterij is een zeer veel gebruikte knoopcel. Het batterijtje is vrij klein met een afmeting van 7,9 x 3,6 mm. De afgegeven spanning van deze alkaline batterij is 1,5V. Buiten deze soort zijn er nog veel meer alkaline knoopcel batterijen.

Andere codes voor de LR736 batterij

Het kan zeer verwarrend zijn maar op de alkaline LR736 batterij kan ook een andere code staan dan LR736. Er worden door de verschillende leveranciers ook verschillende codes gebruikt. Zo kunt u op de LR736 batterij ook de code AG3, LR41 of 192 tegenkomen, het is echter iedere keer hetzelfde batterijtje.

Gebruik een LR736 batterij niet in een horloge

We zien nog steeds heel vaak dat mensen alkaline batterijen gebruiken in horloges. Doe dit niet, kies altijd voor zilveroxide, alkaline geeft een grote kans op lekken en deze gaan bovendien minder lang mee. De batterijen met de letters LR en AG dus niet gebruiken voor deze toepassing. Indien u de vervanger van de LR736 batterij wilt voor in uw horloge, kies dan voor de SR736W batterij. U kunt dus iedere alkaline knoopcel vervangen door een zilveroxide variant wat wij ook aanraden.

LR736 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.