SDS boor

131 ProductenPagina 1 van 6

Eén van de boren waar u in de praktijk nood aan kunt hebben is de zogenaamde SDS boor. In het aanbod hier bij Batterijenstunter.be zijn verschillende zeer hoge kwaliteit SDS boren terug te vinden. Voor deze boren geldt dat ze uitermate geschikt zijn om te kunnen boren in beton. Bij het bekijken van ons aanbod zal u tot de conclusie komen dat er een keuze kan worden gemaakt tussen verschillende lengte- en diktematen. Buiten de standaard exemplaren kunt u in ons assortiment dan ook SDS boren aantreffen die extra lang zijn. In ieder geval, wilt u graag overgaan tot het aankopen van een SDS boor of een andere betonboor, en wilt u dit uiteraard kunnen doen bij een echt betrouwbare partij met veel expertise? Dan zal u tot de conclusie komen dat wij u daarvoor hier bij Batterijenstunter.be zeker van dienst kunnen zijn.

Wat is een SDS boor precies?

In eerste instantie is het best mogelijk dat het voor u niet helemaal duidelijk is wat een SDS boor nu precies is. Voor de term SDS geldt dat deze afkomstig is uit het Duits. Het staat dan ook letterlijk voor Steck-Dreh-Sitz. Wanneer we dit gaan vertalen betekent dit eigenlijk dat u de SDS boor in de schacht moet stoppen en vervolgens aan de kop moet draaien, waardoor de boor vast komt te zitten. Het spreekt voor zich dat er bij het SDS systeem wel sprake is van de aanwezigheid van een bepaalde hoeveelheid aan bewegingsruimte in de lengterichting. Dit is noodzakelijk, omdat alleen op deze manier kloppen of hameren mogelijk wordt gemaakt.

Bovenstaande maakt duidelijk dat het systeem bij een SDS boor toch best wel anders is dan bij een snelspankop het geval is. Toch komt het in de praktijk niet zelden voor dat beide systemen met elkaar worden verward. In het geval van een snelspankop is het zo dat er geen sprake is van een sleutel waar gebruik van wordt gemaakt. Dat is bij een standaard boormachine uiteraard wel het geval. Bij dit systeem kunt u echter gewoon de kop met de hand dichtdraaien. Ze wordt dan ook uitsluitend gebruikt voor boren die zijn voorzien van een ronde of een zogenaamde zeskant aansluiting.

Kunt u ze gebruiken bij een normale boormachine of niet?

Vaak is het zo dat mensen zich afvragen of een SDS boor kan worden gebruikt op een normale boormachine of niet. Dit is helaas niet het geval. Wel is het mogelijk om een SDS adapter aan te schaffen, zodat u van een SDS boormachine een normale boormachine kunt maken.

Een ander niet onbelangrijk voordeel dat is verbonden aan het gebruik van een SDS boor heeft betrekking tot het feit dat de boor niet kan slippen in de boorkop. Dit aldus in tegenstelling tot bij een gewone betonboor waarbij dat wel degelijk het geval kan zijn. Bent u dus met andere woorden op zoek naar een bepaalde betonboor of een steenboor om aan te schaffen? Dan zal u tot de conclusie komen dat de SDS boor in de praktijk absoluut het overwegen meer dan waard kan zijn.

De toepassing van SDS boren in de praktijk

Voor de SDS boor geldt dat deze in de praktijk ingezet kan worden om te boren in harde steensoorten en in beton. Dit zorgt ervoor dat ze vaak onder de noemer van de betonboren wordt geplaatst. Dit gezegd hebbende zal u in de praktijk tevens kunnen concluderen dat het mogelijk is om gebruik te maken van een SDS boor voor het boren in zachte steensoorten. Deze boren zouden dan ook zeker tot de categorie van de steenboren gerekend kunnen worden.

Voor SDS boren geldt in ieder geval dat deze gebruikt worden als een roterende boor. Bovendien is het tevens mogelijk om ze in te zetten als klopboren in boormachines die zijn voorzien van een SDS Plus aansluiting. U dient er rekening mee te houden dat deze boren minder geschikt zijn als hamerboren. In dit geval kunt u dan ook veel beter kiezen voor een 4-snijder SDS-plus betonboor. Standaard is het zo dat er in de praktijk vaak SDS boor wordt gezegd, maar zoals u kunt concluderen is er eigenlijk vooral sprake van SDS plus boren.

Verkrijgbaar in verschillende lengtes

Bij het aankopen van een SDS boor zal u tevens tot de conclusie komen dat er een onderscheid kan worden gemaakt tussen verschillende lengtes. In bepaalde situaties komt het dan ook voor dat u een gat dieper zal moeten boren. In dat geval is het aan te raden om te kiezen voor één van de lange of zelfs extra lange boren die zijn terug te vinden in het aanbod hier bij Batterijenstunter.be. Ook voor deze lange en extra lange exemplaren geldt dat ze uiteraard beschikken over de hoogste kwaliteit. Voor de langste exemplaren geldt dat ze zich kenmerken door een lengte oplopend tot zomaar even 60 centimeter. Zoals u kunt zien kunnen wij u in het merendeel van de gevallen altijd van dienst zijn.

Kunt u ze ook gebruiken voor andere materialen?

Vaak wordt de vraag gesteld of het uitsluitend mogelijk is om een SDS boor te gebruiken om te boren in beton of in (zachtere) steensoorten. Dat is niet het geval. Er zijn op de markt immers ook exemplaren terug te vinden waarmee u kunt boren in hout of metaal. Dit gezegd hebbende geldt voor deze exemplaren dat ze hiervoor zelden worden gebruikt. Bovendien is het zo dat ze ook niet bepaald talrijk worden aangeboden, in tegendeel. Dat is op zich ook niet zo vreemd. Het kloppen in hout of metaal is namelijk veelal niet gewenst. Wilt u graag boren in hout of metaal en heeft u daarvoor nood aan een geschikte boor? Dan spreekt het voor zich dat er hier in het aanbod bij Batterijenstunter.be wel nog tal van andere exemplaren terug te vinden zijn waar u gebruik van kunt maken. Onze klantenservice wijst u wat dit betreft dan ook graag de weg.

Wat wanneer u nog nood heeft aan andere gereedschappen?

Het is natuurlijk best mogelijk dat u niet alleen maar nood heeft aan een SDS boor om aan te schaffen. Heel wat van onze klanten zijn dan ook nog op zoek naar één of meerdere andere gereedschappen die ze bij voorkeur in één keer samen zouden willen aankopen. Geldt dat ook voor u? In dat geval is het de moeite waard om ervoor te kiezen om even ons volledige aanbod door te nemen. Ook andere gereedschappen zoals met name de volgende zijn immers aan te kopen:

  • Een SDS Plus beitel;
  • Een betonboor 4 snijder.

Het spreekt voor zich dat de hierboven terug te vinden opties nog lang niet de enige extra gereedschappen zijn die u terug kunt vinden hier in ons aanbod. Het maakt in ieder geval wel duidelijk dat u bij ons absoluut niet alleen maar aan het juiste adres bent voor wat het aankopen van een SDS boor betreft. Ook heel wat andere zaken zijn gewoon bij ons te bestellen.

Bestel uw SDS boor vandaag nog hier bij Batterijenstunter.be!

De hierboven aangehaalde informatie heeft ongetwijfeld duidelijk gemaakt waarom gebruikmaken van SDS boren in de praktijk nu precies zo interessant kan zijn. Heeft deze informatie u ook weten te overtuigen? Dan zal u tot de conclusie komen dat het aankopen van een SDS boor hier bij Batterijenstunter.be ook voor u ongetwijfeld de moeite meer dan waard kan zijn!