Wanneer u wenst te boren in beton heeft u daarvoor nood aan een speciale betonboor. Bij het aankopen van een dergelijke boor zijn er meerdere factoren waar u aandacht aan zal willen besteden. In eerste instantie moet u zich de vraag stellen in welk type beton u wenst te boren. Daarnaast spreekt het voor zich dat ook de diepte van het gat dat moet worden gemaakt een niet onbelangrijke factor is. Het is hoe dan ook altijd van belang om even de verschillende mogelijkheden tegenover elkaar af te wegen, zodat u uiteindelijk kiest voor die ene betonboor die al uw verwachtingen zal weten in te lossen. Wilt u hier graag alles over te weten komen of meteen één van de beste betonboren op de markt kunnen kopen? Blijf dan verder lezen!

Let op, een betonboor is geen steenboor!

Het komt in de praktijk bijzonder vaak voor dat mensen vermoeden dat een betonboor en een zogenaamde steenboor precies hetzelfde zijn. Dat is niet correct. Het verschil zit hem uiteraard in het soort oppervlak waarin moet worden geboord. Wanneer u van plan bent om in steen te boren zal u naar alle waarschijnlijkheid nood hebben aan een echte steenboor. De materialen waar u hierbij aan kunt denken hebben we alvast even hieronder voor u op een rijtje gezet:

  • Steen;
  • Baksteen;
  • Cellenbeton;
  • Pleisterwerk.

Ook wanneer u in gips of bijvoorbeeld voegen wenst te boren zal u tot de conclusie komen dat de keuze voor het gebruik van een steenboor al snel zal zijn gemaakt. Dit is natuurlijk allemaal erg interessant om te weten, maar wanneer maakt u dan beter gebruik van een betonboor? Dit type boor gebruiken is voornamelijk interessant wanneer er moet worden geboord in materialen als:

  • Harde steensoorten;
  • Gewapend beton;
  • Gewoon beton.

In het merendeel van de gevallen is het zo dat mensen niet zomaar één enkel karwei wensen uit te voeren, maar meerdere. Indien dat tevens geldt voor u kan het dan ook een aanrader zijn om te overwegen om niet zomaar één, maar wel meerdere boren uit ons aanbod aan te kopen. Indien u twijfelt over welk type boor voor u het meest interessant kan zijn kan het absoluut een aanrader zijn om even contact op te nemen met de deskundige medewerkers van onze klantenservice.

Visuele verschillen tussen steen- en betonboren

Wanneer u steen- en betonboren gaat vergelijken zal u tot de conclusie komen dat er tevens sprake is van visuele verschillen tussen beide type boren. Er bestaan dan ook meerdere verschillende manieren om een betonboor te herkennen. In eerste instantie kunt u kijken naar de kleur van de boor. Voor een betonboor geldt dat deze immers beschikt over een donkere kleur en steenboren aan de andere kant zijn juist zilver van kleur. Op deze manier kunt u deze boren dan ook het beste uit elkaar houden.

Bovenstaande is zeer handig en eigenlijk ook erg belangrijk om te weten wanneer u een steen- en betonboor bij elkaar heeft liggen. Op deze manier is het immers mogelijk om de beide types van boren vrij eenvoudig uit elkaar te kunnen houden. Een andere manier waarop u betonboren tevens kunt identificeren heeft te maken met het gewicht waarover deze beschikt.

Voor betonboren geldt immers dat ze heel wat zwaarder zijn in vergelijking met het merendeel van de elektrische gereedschappen. Dit vooral vanwege het feit dat ze doorgaans over heel wat meer metaal beschikken. Ook hier zal u dus zeker even bij stil willen blijven staan.

Keuze uit verschillende soorten betonboren

Bent u er ook van overtuigd dat u voor het karwei dat u wenst uit te voeren nood heeft aan een betonboor? In dat geval is het van belang om er rekening mee te houden dat er tevens een onderscheid dient te worden gemaakt tussen verschillende soorten betonboren. Bij het uitkiezen van een geschikte boor voor uw project dient u dan ook verder nog rekening te houden met het verschil in zogenaamde opnameschacht.

Voor een standaard betonboor geldt dat ze zich kenmerkt door een ronde opname. Soms is er ook sprake van een zeskant opname. Hiervoor geldt dat ze geschikt zijn om gebruikt te worden in een standaard boormachine of in een zogenaamde accuboormachine met klopstand. Voor dikkere maten standaard betonboren geldt dat deze zijn afgedraaid. Dit heeft als gevolg dat ze altijd wel in de boorkop zullen passen. Een aantal verschillende soorten betonboren zijn alvast de volgende:

  • Betonboor SDS Plus;
  • Betonboor 4 snijder.

Voor een SDS Plus exemplaar geldt dat deze zich kenmerkt door de aanwezigheid van sleuven in de opname. Voor dit type van betonboren geldt dan ook dat ze worden gebruikt in een hamerboor welke is voorzien van een SDS+ aansluiting. Ze passen dan ook voor alle duidelijkheid absoluut niet in een standaard boormachine. Het is zeer belangrijk om hier altijd rekening mee te houden indien u op het punt staat om een bepaalde boor aan te schaffen. Doet u dat niet? Dan is het zomaar mogelijk dat u op het einde van de rit zal kiezen voor een boor die helemaal niet uw verwachtingen zal weten in te lossen. Dit uiteraard met alle vervolgens zeer vervelende gevolgen van dien.

Koop uw betonboor nu hier bij Batterijenstunter.be!

Indien u op zoek bent naar een geschikte partij om een kwalitatieve betonboor bij aan te kopen hoeft u echt niet meer verder te zoeken. Hier bij Batterijenstunter.be bieden we onze klanten namelijk de beste betonboren aan tegen de meest interessante prijs. Bovendien spreekt het voor zich dat u ook nog voor heel wat andere type boren bij ons aan het juiste adres bent. Bent u verder ook op zoek naar andere gereedschappen zoals bijvoorbeeld een SDS Plus beitel? Ook in dat geval zal u tot de conclusie komen dat wij u daar perfect bij kunnen helpen. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, zowel voor het aankopen van een betonboor als voor andere materialen zal u tot de conclusie komen dat u daarvoor hier bij Batterijenstunter.be aan het juiste adres bent. Wanneer u op zoek bent naar een ander soort boor kunt u ook kijken bij alle boren en aanverwante artikelen die wij aanbieden.