BR1220

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1
Ansmann CR1220 batterij
Ansmann CR1220 batterij
€2,59
Varta CR1220 batterij
Varta CR1220 batterij
€2,89
Duracell CR1220 batterij
Duracell CR1220 batterij
€3,19

De BR1220 is een knoopcelbatterij met een nominale spanning van 3 volt, een diameter van 12 mm en een dikte van 2,0 mm. Deze specificaties zijn reeds gecodeerd in de naam BR1220, waarbij de eerste twee cijfers verwijzen naar de diameter en de laatste twee naar de dikte van de batterij. Deze batterij heeft een andere chemische samenstelling en behoort tot het type low-drain lithium-monofluoride carbon batterij, ontworpen om een zeer stabiele spanning te leveren. Voor deze toepassing kunt u eenvoudig een batterij met een CR-code gebruiken. Het omgekeerde is niet mogelijk, omdat de BR-variant niet voldoende stroom zal leveren wanneer deze wordt gebruikt in plaats van een CR1220. Natuurlijk zijn er nog tal van andere soorten van de lithium knoopcel batterij beschikbaar als deze afmetingen niet geschikt zijn voor uw behoeften.

Het in gebruik nemen van de BR1220-batterij

Wanneer u de BR1220-batterij uit de verpakking haalt, plaatst u deze in het apparaat waarvoor u deze heeft gekocht. In veel gevallen ziet u aan één zijde van de batterij een plus-teken, wat aangeeft dat deze zijde overeenkomt met de positieve markering in uw apparaat. Als er geen plus-teken aanwezig is, is de zijde waarop tekst is geschreven altijd de positieve zijde bij lithium-knoopcellen. Als u de batterij in bijvoorbeeld een autosleutel gebruikt, dient u voorzichtig de behuizing te openen om beschadiging te voorkomen en goed te kijken hoe de batterij moet worden geplaatst. Meestal is de zijde met de code zichtbaar en daarmee een handig herkenningspunt.

Als u op zoek bent naar een BR1220-batterij, kunt u terecht bij Batterijenstunter.be, uw beste keuze voor batterijen. Maak uw bestelling compleet met onze AA batterijenAAA batterijenC batterijenD batterijen of 9 volt batterijen.