397 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De 397 zilveroxide horlogebatterij is een energiebron met een spanning van 1,55V, specifiek ontworpen voor diverse horlogemodellen van uiteenlopende merken. Elk horlogebatterij-producerend merk hanteert een eigen codering voor de 397 batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Als uw batterij bijvoorbeeld de aanduiding 397, V397 of SR726SW heeft, kunt u zonder merkbeperking de 397 batterij als vervanging aanschaffen. Zelfs wanneer u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt, kunt u overstappen zonder enig probleem. Onze Varta horlogebatterijen dienen altijd als uitstekende vervangers voor elk ander merk. In tegenstelling tot veel webshops, waar batterijen vaak onder één specifieke code worden verkocht en u bij ontvangst van de batterijen niet zeker weet welke u precies nodig heeft voor uw horloge, bieden wij op onze bijgevoegde pakbon een overzicht van overeenkomende codes. Dit verzekert dat u altijd de juiste batterij voor uw horloge bestelt.

Kunnen alkaline batterijen veilig worden gebruikt in horloges?

Helaas zien we nog vaak dat mensen alkaline batterijen gebruiken voor horloges. We adviseren sterk tegen deze praktijk; kies altijd voor zilveroxide. Het gebruik van alkaline batterijen vergroot de kans op lekkage en bovendien gaan ze minder lang mee. Vermijd batterijen met de aanduiding LR en AG. Handige tip: de code staat meestal erg klein op de batterij; maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om het juiste nummer gemakkelijk te kunnen aflezen.

Vervangen wij ook de 397 batterij in uw horloge?

We krijgen vaak de vraag of we ook de 397 batterij voor u kunnen vervangen. Helaas is het antwoord nee. Horloges bestaan in vele varianten, wat betekent dat er diverse manieren zijn om ze te openen, en wij beschikken niet over het gespecialiseerde gereedschap dat daarvoor nodig is. Daarnaast zijn veel horloges waterdicht, waardoor een nieuwe afdichting geplaatst moet worden. Indien u de 397 batterij wilt laten vervangen, raden we u aan naar een juwelier te gaan, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van deze knoopcelbatterijen.

Hoelang gaat de 397 batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een zeer geleidelijke ontladingscurve, wat betekent dat de batterij maar weinig spanning verliest tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een 397 batterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal functies dat het heeft. Bij frequent gebruik van functies zoals verlichting zal de batterij sneller ontladen. Horloges zonder extra functies behouden de lading langer. Sommige horloges hebben meerdere batterijen; hierdoor kan het uurwerk wel doorlopen, terwijl bepaalde speciale functies niet meer werken. Als u een horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten als dit mogelijk is. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterij, oplaadbare batterijen of een batterij oplader.

397 batterij kopen? Batterijenstunter.be