171 batterij

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

Binnen deze categorie treft u de 171 batterij aan, een veelgebruikte knoopcel. Dit batterijtje heeft compacte afmetingen van 9,5 x 2,1 mm en levert een spanning van 1,5V als alkaline batterij. Naast dit type zijn er diverse andere soorten van de alkaline knoopcellen beschikbaar. In de volgende sectie vindt u uitgebreide informatie over de 171 batterij, inclusief toepassingen, alternatieve benamingen en het zilveroxide vervangingsmogelijkheid.

Andere codes voor de 171 batterij

Het kan enigszins verwarrend zijn, maar naast de aanduiding 171 kunnen er ook andere codes op de alkaline 171 batterij staan. Diverse leveranciers maken gebruik van verschillende codes. Zo kunnen de codes AG6, LR69, LR920 of LR921 ook op de 171 batterij voorkomen; dit betreft echter steeds hetzelfde batterijtje. Deze batterij wordt doorgaans toegepast bij situaties met laag stroomverbruik, omdat een alkaline knoopcel van dit formaat niet veel energie kan opslaan en daarom niet geschikt is voor toepassingen met hoog vermogen. De alkaline knoopcellen die wij aanbieden, zijn steevast geschikte vervangers voor andere merken. Vaak verkopen webshops deze knoopcellen onder diverse codes, wat het lastig kan maken om te bepalen welke batterij u nodig heeft, vooral als u verschillende soorten heeft aangeschaft. Onze bijgevoegde pakbon geeft echter direct inzicht in overeenkomende codes, waardoor u altijd duidelijkheid heeft over welk batterijtje u voor welke toepassing heeft besteld.

Let op: Gebruik de 171 batterij niet in horloges

Het komt nog vaak voor dat mensen alkaline batterijen in horloges plaatsen. Wij adviseren dit echter ten zeerste af. Kies altijd voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een groot risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. De batterijen met de aanduidingen LR en AG zijn dan ook niet geschikt voor horloges. Wanneer u de 171 batterij wilt vervangen in uw horloge, opteer dan voor de SR920 batterij. In horloges is het aanbevolen om iedere alkaline knoopcel te vervangen door een zilveroxide horloge batterij. Dit advies geven wij ook wanneer u overweegt gebruik te maken van een alkaline batterij. Het vaker moeten vervangen van de batterij of het laten vervangen ervan brengt hogere kosten met zich mee dan het prijsverschil tussen alkaline en zilveroxide. Interesse in de aanschaf van de 171 batterij? Voor de beste aanbiedingen kunt u terecht bij Batterijenstunter.be.