SR936W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR936W batterij vertegenwoordigt een zilveroxide-horlogebatterij met een vermogen van 1,55V. Deze veelzijdige krachtpatser vindt toepassing in diverse horlogemodellen van uiteenlopende merken. Elk horlogemerk hanteert een eigen codering voor de SR936W batterij, wat resulteert in een verscheidenheid aan equivalente codes. Indien uw huidige batterij bijvoorbeeld gecodeerd is als 394, V394, SR45 of SR936W, dan is deze vervangbare horlogebatterij een passende keuze. Dit geldt ook indien u een ander merk, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, gebruikt. Merkgebondenheid is geen dwingende factor. In situaties waar specifieke W- of SW-varianten ontbreken, wordt vaak de code SW op de batterij of verpakking vermeld, wat als geschikte optie geldt. De Varta horlogebatterijen die wij aanbieden, vormen zonder uitzondering een uitstekend alternatief voor ieder ander merk. Talrijke webwinkels verkopen het horlogebatterijtje onder een specifieke code, wat soms tot verwarring leidt wanneer u meerdere varianten aanschaft. Onze bijgeleverde pakbon geeft echter direct inzicht in overeenkomende codes, waardoor het duidelijk is welke batterij voor welk horloge bedoeld is.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in horloges?

Opmerkelijk genoeg zien we nog vaak dat mensen opteren voor alkaline batterijen in horloges. Dit is echter geen verstandige keuze; zilveroxide is altijd de aangewezen optie. Alkaline batterijen vergroten de kans op lekkages en hebben bovendien een kortere levensduur. Batterijen met de aanduiding LR of AG dienen derhalve vermeden te worden. Nuttige tip: aangezien de code vaak klein is afgedrukt, is het handig om er een foto van te maken met uw telefoon. Hiermee kunt u de code vergroten, waardoor u altijd het juiste nummer bij de hand heeft.

Vervangen wij tevens de SR936W batterij van uw horloge?

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij ook de SR936W horlogebatterij voor u kunnen vervangen. Spijtig genoeg luidt het antwoord hierop nee. De diversiteit aan horloges gaat hand in hand met uiteenlopende methoden om ze te openen, waarvoor specialistisch gereedschap vereist is. Bovendien zijn veel horloges waterdicht en vereisen ze een nieuwe pakking bij vervanging. Indien u uw SR936W batterij wilt laten wisselen, raden wij u aan een juwelier te bezoeken. Zij beschikken over de expertise om deze knoopcel te vervangen.

Wat is de levensduur van de SR936W batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen kenmerken zich door hun trage ontlaadcurve, waardoor de SR936W batterij slechts beperkt spanning verliest gedurende het gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal functionaliteiten. Indien bepaalde functies, zoals verlichting, frequent worden benut, zal de batterij sneller ontladen. In het geval van afwezige functies, behoudt de batterij langer haar lading. Bij sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, waardoor het uurwerk mogelijk blijft lopen terwijl specifieke functies uitvallen. Wanneer u een horloge niet draagt, is het raadzaam deze stop te zetten, indien deze optie voorhanden is.

SR936W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.