SR1120SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR1120SW horlogebatterij betreft een zilveroxide batterij met een spanning van 1,55V. Deze batterij wordt wijdverspreid ingezet in diverse horlogemodellen van verschillende fabrikanten. Elk merk hanteert zijn eigen codering voor de SR1120SW batterij, wat resulteert in diverse equivalente codes, zoals 381, V381, SR1120SW en SR1121SW. Dit biedt u de vrijheid om een vervangende batterij aan te schaffen, ongeacht het merk dat u momenteel gebruikt, of het nu Renata, Murata, Energizer, Maxell, of Rayovac is. Ons assortiment Varta horlogebatterijen vormt in alle gevallen een uitstekende alternatieve keuze.

Het valt op dat veel online winkels deze horlogebatterijen aanbieden onder specifieke codes. Bij ontvangst is het echter lastig te achterhalen welke batterijvariant u precies nodig heeft, vooral als u meerdere typen heeft aangeschaft. Onze meegeleverde pakbon vermeldt duidelijk welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor u altijd helderheid heeft over welke batterij geschikt is voor welk horloge.

Kan men alkaline batterijen veilig gebruiken in horloges?

Het komt nog regelmatig voor dat mensen alkaline batterijen in horloges plaatsen. We willen benadrukken dat dit onverstandig is. Kies altijd voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Het gebruik van batterijen met de labels LR en AG wordt afgeraden. Een tip: Aangezien de code vaak zeer klein is afgedrukt, kunt u er een foto van maken met uw telefoon en deze vervolgens vergroten. Op die manier heeft u altijd het juiste nummer bij de hand.

Bieden wij ook vervanging voor de SR1120SW batterij in uw horloge aan?

We krijgen vaak de vraag of wij de SR1120SW horlogebatterij ook kunnen vervangen. Helaas moeten we hierop nee antwoorden. Aangezien er een verscheidenheid aan horloges bestaat, vereist het openen ervan diverse methoden en specifieke gereedschappen, die we niet ter beschikking hebben. Daarnaast zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichting. Wanneer u uw SR1120SW batterij wilt laten vervangen, raden we u aan een juwelier te bezoeken, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van dit type knoopcel.

Wat is de levensduur van de SR1120SW batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen kennen een zeer geleidelijke ontlaadcurve. Dit betekent dat de SR1120SW batterij slechts minimaal aan spanning verliest tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het specifieke horlogemodel en het aantal gebruikte functies. Als bijvoorbeeld een functie zoals verlichting vaak wordt gebruikt, zal de batterij sneller ontladen. Als er geen functies actief zijn, zal de batterijspanning langer behouden blijven. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig. In dit geval kan het uurwerk blijven lopen, maar werken speciale functies mogelijk niet meer. Als u een horloge niet draagt, raden we aan om het stil te zetten als deze functie beschikbaar is.

SR1120SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.