364 batterij

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De 364 knoopcelbatterij is een zilveroxide horloge batterij met een spanningsniveau van 1,55V, geschikt voor een breed scala aan horlogemerken en modellen. Elk horlogemerk hanteert een eigen codering voor de 364 batterij, wat resulteert in diverse equivalente codes zoals 364, V364, SR60 en SR621SW. Ongeacht de code op uw oude batterij - zij het 364, V364, SR60 of SR621SW - kunt u zonder restricties de 364 batterij als vervanging aanschaffen. Dit geldt zelfs als u momenteel een ander merk batterij gebruikt, bijvoorbeeld Renata, Murata, Energizer, Maxell, of Rayovac. De Varta horlogebatterijen die wij verkopen zijn in alle opzichten uitstekende alternatieven voor ieder ander merk. In veel gevallen bieden online winkels de batterijen onder een specifieke code aan, wat kan resulteren in verwarring bij ontvangst, aangezien u mogelijk niet direct kunt vaststellen welke batterij u nodig heeft voor uw horloge, vooral als u meerdere varianten heeft aangeschaft. Echter, op onze meegeleverde pakbon staat duidelijk aangegeven welke codes overeenkomen met de door u bestelde batterij, waardoor het altijd helder is welke batterij geschikt is voor uw specifieke horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen in een horloge te gebruiken?

We constateren nog steeds dat er vaak gekozen wordt voor alkaline batterijen in horloges. Wij adviseren echter met klem om dit niet te doen; het is altijd raadzaam om voor zilveroxide te kiezen. Alkaline batterijen brengen aanzienlijke risico's met zich mee, waaronder lekken, en bovendien hebben ze een kortere levensduur. Batterijen met de aanduidingen LR en AG dienen vermeden te worden. Handige tip: De code is vaak erg klein, het kan nuttig zijn om er een foto van te maken met uw telefoon en deze te vergroten, zodat u altijd over het juiste nummer beschikt.

Kunnen wij ook de 364 batterij in uw horloge vervangen?

Ons wordt regelmatig gevraagd of wij de 364 batterij kunnen vervangen. Helaas moeten wij hierop negatief antwoorden. Gezien de verscheidenheid aan horlogesoorten bestaan er ook diverse methodes om een horloge te openen, waarvoor gespecialiseerd gereedschap vereist is. Tevens zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichtingsring. Indien u de 364 batterij wilt laten vervangen, raden wij u aan om naar een juwelier te gaan, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van deze specifieke knoopcelbatterij.

Hoelang gaat de 364 batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een uiterst geleidelijke ontladingscurve, waardoor deze knoopcel slechts minimale spanning verliest gedurende het gebruik in een horloge. De levensduur van een 364 batterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal ingebouwde functies. Bij intensief gebruik van functies zoals verlichting zal de batterij sneller ontladen. Indien er geen functies in gebruik zijn, blijft de spanning langer behouden. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, waardoor het mogelijk is dat het uurwerk blijft lopen terwijl specifieke functies niet meer functioneren. Indien u een horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterij, oplaadbare batterijen of een batterij oplader.

364 batterij kopen? Batterijenstunter.be