SR721SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR721SW batterij, een zilveroxide-horlogebatterij met een voltage van 1,55V, dient als krachtbron voor een breed scala aan horlogemodellen van diverse merken. Elke producent van horlogebatterijen hanteert zijn eigen unieke code voor de SR721SW batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Dus, als uw oude batterij de code 362, V362, SR58 of SR721SW vermeldt, kunt u deze vervangen door een horlogebatterij. Dit geldt zelfs als u momenteel een ander merk gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. Merkgebondenheid is niet van toepassing. Onze Varta horlogebatterijen fungeren altijd als uitstekende vervangers, ongeacht het merk.

Veel online winkels vermelden deze horlogebatterij onder een specifieke code. Bij ontvangst kunt u echter moeite hebben om de juiste batterij te identificeren voor uw verscheidenheid aan horloges. Op onze bijgevoegde pakbon ziet u meteen welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, zodat duidelijk blijft welke batterij geschikt is voor welk horloge.

Is het geschikt om alkaline batterijen te gebruiken in horloges?

Het komt nog steeds vaak voor dat mensen kiezen voor alkaline batterijen in horloges. Wij raden dit ten zeerste af. Kies altijd voor zilveroxide. Alkaline batterijen vergroten de kans op lekken aanzienlijk en gaan bovendien minder lang mee. Vermijd batterijen met de aanduiding LR en AG. Een tip: de code is vaak erg klein. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd het juiste nummer te hebben.

Kunnen wij de SR721SW batterij in uw horloge vervangen?

We krijgen vaak de vraag of we de SR721SW horlogebatterij ook voor u kunnen plaatsen. Helaas is het antwoord nee. Er bestaan talloze horlogemodellen met verschillende openingssystemen, en we beschikken niet over gespecialiseerd gereedschap. Veel horloges zijn bovendien waterdicht en vereisen vervanging van een nieuwe pakking. Als u uw SR721SW batterij wilt laten vervangen, raden we u aan naar een juwelier te gaan. Zij zijn experts in het vervangen van deze knoopcelbatterij.

Levensduur SR721SW batterij

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een extreem geleidelijke ontlaadcurve, wat betekent dat de SR721SW batterij slechts een minimale hoeveelheid spanning verliest tijdens het gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij varieert afhankelijk van het type horloge en het aantal functies. Bij veelvuldig gebruik van functies zoals licht zal de batterij sneller ontladen. In horloges zonder extra functies behoudt de batterij lang zijn lading. In sommige horloges zijn meerdere batterijen ingebouwd, waardoor het uurwerk wellicht nog loopt terwijl speciale functies niet meer werken. Wanneer u een horloge niet draagt, schakel het dan uit indien mogelijk.

SR721SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.