Een draadtap is een gereedschap dat wordt gebruikt om inwendige schroefdraad te maken, voornamelijk in metalen materialen. Deze handeling is noodzakelijk wanneer een bout aan een werkstuk moet worden bevestigd zonder het gebruik van moeren. Maar hoe wordt dit proces precies uitgevoerd? Het begint met het boren van een gat in bijvoorbeeld een stuk metaal. Vervolgens wordt de schroefdraad in dat gat gemaakt met behulp van een wringijzer of ratel bij handmatig tappen, terwijl een boormachine of draaibank wordt ingezet bij machinaal tappen.

Verschillende soorten draadtappen

Draadtappen zijn beschikbaar in diverse varianten en maten. In onze webwinkel treft u de volgende soorten draadtappen:

  • Handtap
  • Machinetap

De handtap wordt handmatig gebruikt en is een draadtap die wordt gebruikt in een wringijzer of ratel en is altijd een set van 3 tappen. Er wordt in drie fases getapt: de voorsnijder, middensnijder en eindsnijder zorgen voor een mooi resultaat. U dient uiteraard recht te tappen zodat dit mooie resultaat er ook echt komt. De machinetap wordt gebruikt met behulp van een draaibank of boormachine en wordt in een keer getapt. Alle tappen die u in onze webshop kunt kopen zijn voor rechtse metrische draad.

Draadtap eenvoudig online aanschaffen

Bent u op zoek naar een leverancier die draadtap uit voorraad levert? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De voorraad die u bij de producten erbij ziet staan, is daadwerkelijk op voorraad in ons magazijn. Uw bestelde draadtap is dus direct leverbaar. Bestel uw benodigde draadtap eenvoudig in onze webwinkel!