SR416

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR416 batterij staat bekend als een zilveroxide horloge batterij met een voltage van 1,55V. Deze batterij wordt wijdverspreid toegepast in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk horlogebatterij-producerend merk hanteert zijn eigen codering voor de SR416 batterij. Dit leidt vaak tot vermelding van meerdere equivalente codes. Het gebruik van merken zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell, of Rayovac in plaats van het originele merk, zoals bijvoorbeeld, heeft geen strikte merkgebondenheid.

De Varta horlogebatterijen die wij aanbieden, vormen in alle situaties een uitstekend alternatief voor elk ander merk. Talloze online winkels verkopen deze horlogebatterijen onder specifieke codes. Echter, wanneer u ze ontvangt, is het vaak moeilijk te achterhalen welke batterij daadwerkelijk benodigd is voor uw horloge, vooral als u meerdere varianten heeft aangeschaft. Onze meegeleverde pakbon geeft echter direct inzicht in de overeenkomstige codes, zodat u altijd weet welke batterij geschikt is voor uw specifieke horloge.

Codes SR416 - SR416W - SR416SW

De SR416 batterij is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waarbij de W- en SW-varianten identieke afmetingen hebben. Het gebruik van beide varianten door elkaar zal geen nadelige invloed hebben op het functioneren van uw horloge. Toch bestaat er een verschil in prestaties tussen beide. De W-variant, aangeduid als de high drain batterij, staat korte piekbelastingen toe en is derhalve ideaal voor horloges met veeleisende functies zoals verlichting of alarm. Door het hogere vermogen van de W-batterij is de levensduur echter korter. Als uw horloge geen specifieke krachtige functies heeft, is het raadzaam om de SR416 batterij met de SW-code te kiezen. In gevallen waarin er geen aparte W- of SW-varianten zijn, staat meestal de code SW op de batterij of verpakking vermeld, wat duidt op een geschikte keuze.

Levensduur van de SR416 batterij

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een langzame ontladingscurve, waardoor de SR416 knoopcel slechts geleidelijk aan spanning verliest wanneer deze in een horloge wordt gebruikt. De duur van de horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en de functionaliteiten ervan. Bij frequent gebruik van functies zoals verlichting kan de batterij sneller ontladen. Wanneer functies ontbreken, zal de batterijspanning langer behouden blijven. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, wat betekent dat het uurwerk kan blijven lopen terwijl specifieke functies niet meer operationeel zijn. Indien mogelijk, zet het horloge stil wanneer het niet wordt gedragen. Maak uw bestelling compleet met een lithium CR2 batterij, CR123a batterijCR1/3N batterij of een LR1 batterij.

SR416 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.