SR63

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR63 batterij, een hoogwaardige zilveroxide horlogebatterij met een indrukwekkende spanning van 1,55V, heeft zich bewezen als een onmisbare krachtbron voor talloze horlogemodellen van diverse vooraanstaande merken. Wat deze batterij nog specialer maakt, is het feit dat elk horlogemerk zijn eigen unieke code hanteert voor de SR63, waardoor meerdere equivalente codes bestaan. Herkent u op uw huidige batterij de aanduidingen 379, V379, SR63 of SR521SW? Dan kunt u met vertrouwen deze SR63 horlogebatterij aanschaffen ter vervanging. Zelfs wanneer u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt, bent u niet beperkt tot dat specifieke merk. U kunt ook overstappen naar de SR63W of SR63SW codes als vervanger. Bij de aankoop van Varta horlogebatterijen krijgt u gegarandeerd een uitstekend alternatief voor elk ander merk. In tegenstelling tot veel andere webwinkels vermelden wij op onze bijgevoegde pakbon de overeenkomstige codes, waardoor u direct weet welke batterij u nodig heeft voor elk van uw horloges, zelfs als u verschillende typen heeft aangeschaft.

Is het veilig om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

Het komt nog regelmatig voor dat mensen hun horloges uitrusten met alkaline batterijen. Wij raden dit ten stelligste af en adviseren u altijd te kiezen voor zilveroxide batterijen. Alkaline batterijen brengen namelijk aanzienlijke risico's op lekkage met zich mee en hebben bovendien een kortere levensduur. Het is belangrijk om de batterijen met de aanduidingen LR en AG te vermijden. Handige tip: De code is vaak klein afgedrukt; maak een foto met uw smartphone en zoom in om het juiste nummer altijd bij de hand te hebben.

Kunnen wij de SR63 batterij in uw horloge vervangen?

We krijgen vaak de vraag of we de SR63 horlogebatterij ook kunnen vervangen. Helaas moeten we hierop nee antwoorden. De verscheidenheid aan horlogemodellen brengt verschillende methoden met zich mee om het horloge te openen, en daarvoor is gespecialiseerd gereedschap nodig dat wij niet voorhanden hebben. Bovendien zijn veel horloges waterdicht en vereisen ze de plaatsing van een nieuwe afdichting. Als u de SR63 batterij wilt laten vervangen, raden wij u aan om naar een juwelier te gaan. Zij zijn deskundig in het vervangen van deze specifieke knoopcelbatterij.

Hoe lang gaat de SR63 batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen, zoals de SR63, vertonen een opmerkelijk stabiele ontladingscurve, waardoor ze slechts minimaal aan spanning verliezen terwijl ze in uw horloge zitten. De levensduur van een horlogebatterij hangt echter af van het type horloge en de functionaliteiten ervan. Bij regelmatig gebruik van functies zoals verlichting kan de batterij sneller leegraken. Als er geen speciale functies in gebruik zijn, behoudt de batterij langer haar lading. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt, waardoor het uurwerk wellicht nog loopt, maar specifieke functies niet meer werken. Wanneer u uw horloge niet draagt, is het raadzaam om deze indien mogelijk stil te zetten. Maak uw bestelling compleet met een lithium CR2 batterij, CR123a batterijCR1/3N batterij of een batterijlader.