SR721

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR721 zilveroxide horlogebatterij, met een nominale spanning van 1,55V, is een veelgebruikte krachtbron in diverse horlogemodellen van diverse merken. Elke fabrikant van horlogebatterijen hanteert een eigen codering voor de SR721, wat vaak leidt tot meerdere equivalente codes. Indien u bijvoorbeeld kiest voor merken als Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, hoeft u zich niet strikt aan één merk te houden. Onze collectie Varta horlogebatterijen fungeert in alle gevallen als uitstekend alternatief voor welk merk dan ook. Veel online winkels verkopen deze batterijen onder een bepaalde code. Het is echter verwarrend wanneer u meerdere varianten aanschaft, want de code biedt weinig houvast bij het bepalen welke batterij geschikt is voor uw horloge. Op onze meegeleverde pakbon kunt u direct overeenkomende codes vinden, zodat u altijd de juiste batterij voor uw horloge selecteert.

Diverse codes SR721

De SR721 horlogebatterij kent diverse uitvoeringen, waarbij de W en SW varianten dezelfde afmetingen hanteren. Het gebruik van deze varianten in willekeurige volgorde heeft geen invloed op de werking van uw horloge. Niettemin bestaat er een subtiel verschil in hun prestaties. De W-variant betreft een 'high drain' batterij, terwijl de SW-variant 'low drain' is. Concreet betekent dit dat de W-variant kortstondige piekbelastingen kan verdragen, waardoor deze geschikt is voor horloges met veeleisende functionaliteiten, zoals verlichting of alarmen. Door deze intensievere belasting raakt de W-batterij wel sneller uitgeput. Indien uw horloge geen speciale functies bevat, is de SR721 batterij met de SW-code meer passend. In sommige gevallen ontbreken specifieke W of SW varianten, waarbij de code SW vaak op de batterij of de verpakking staat vermeld, wat betekent dat u deze zonder problemen kunt toepassen. Tevens kan dit batterijtype dienen als een hoogwaardig alternatief voor alkaline batterijen zoals AG11, LR58, LR721 en 162.

Levensduur van de SR721 batterij

Zilveroxide horlogebatterijen staan bekend om hun geleidelijke ontlading, waardoor de SR721 knoopcel slechts minimaal spanningsverlies vertoont wanneer deze zich in een horloge bevindt. De levensduur van een horlogebatterij is afhankelijk van zowel het horlogemodel als het aantal ingeschakelde functies. Indien een functie zoals verlichting frequent wordt gebruikt, zal de batterij sneller ontladen. Wanneer er echter geen functies actief zijn, behoudt de batterij langer haar lading. Sommige horloges vereisen meerdere batterijen, waardoor het uurwerk mogelijk nog werkt terwijl specifieke functies uitvallen. Als het mogelijk is, is het raadzaam om een horloge dat niet wordt gedragen, stil te zetten.

SR721 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw horloge batterijen.