SR516SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR516SW knoopcelbatterij is een hoogwaardige zilveroxide horloge batterij met een nominale spanning van 1,55V. Deze batterij wordt breed toegepast in diverse horlogemodellen van verschillende gerenommeerde merken. Elk horlogemerk hanteert zijn eigen coderingssysteem voor de SR516SW batterij, wat resulteert in diverse equivalente codes. Onder andere codes zoals 317, V317, SR62 en SR516SW zijn gangbaar. Of uw oude batterij nu de code 317, V317, SR62 of SR516SW draagt, u kunt zonder beperkingen deze batterij vervangen. Zelfs als u momenteel een andere merkbatterij gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, heeft u de vrijheid om over te stappen naar onze hoogwaardige Varta horlogebatterijen. Onze Varta batterijen bieden in alle situaties een uitstekend alternatief voor welk ander merk dan ook.

Vaak bieden diverse online winkels deze horlogebatterijen aan onder specifieke coderingen. Het kan verwarrend zijn om de juiste batterij voor uw horloge te vinden, vooral als u meerdere varianten heeft aangeschaft. Bij ons ontvangt u een duidelijk overzicht op de meegeleverde pakbon, waardoor u direct kunt aflezen welke codes overeenkomen met de door u bestelde batterij. Dit garandeert dat u altijd de juiste batterij voor uw specifieke horloge aanschaft.

Kan ik alkaline batterijen in mijn horloge gebruiken?

Het is opmerkelijk dat nog steeds veel mensen trachten om alkaline batterijen in hun horloges te plaatsen. We adviseren echter stellig om dit te vermijden en te allen tijde te kiezen voor zilveroxide batterijen. Het gebruik van alkaline batterijen vergroot aanzienlijk het risico op lekkages, bovendien hebben ze een kortere levensduur. Batterijen met de aanduidingen LR en AG moeten beslist worden vermeden. Handige tip: Aangezien de code doorgaans klein is afgedrukt, kunt u een foto maken met uw telefoon en deze vergroten om het juiste nummer gemakkelijk af te lezen.

Kunnen wij ook de SR516SW batterij in uw horloge vervangen?

We ontvangen regelmatig vragen of wij de SR516SW horlogebatterij kunnen vervangen. Helaas moeten we hierop ontkennend antwoorden. Gezien de verscheidenheid aan horlogemodellen bestaan er diverse methoden om een horloge te openen, waarvoor gespecialiseerd gereedschap vereist is. Bovendien zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze de plaatsing van een nieuwe afdichting. Als u de SR516SW batterij wilt laten vervangen, raden we aan om naar een professionele juwelier te gaan, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van deze specifieke knoopcelbatterij.

Wat is de levensduur van de SR516SW batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een zeer geleidelijke ontladingscurve, wat resulteert in minimaal spanningsverlies tijdens het gebruik in horloges. De levensduur van de SR516SW batterij hangt af van het specifieke horlogemodel en het aantal gebruikte functies. Bij frequent gebruik van functies zoals verlichting zal de batterij sneller ontladen. In het geval van afwezige functies zal de batterijlading langer behouden blijven. Sommige horloges maken gebruik van meerdere batterijen, waardoor het uurwerk mogelijk blijft functioneren terwijl speciale functies niet meer operationeel zijn. Indien u uw horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten als deze optie beschikbaar is. Maak uw bestelling compleet met een MN11 batterij, MN27 batterijCR1/3N batterij of een LR1 batterij.

SR516SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.