SR616

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR616 batterij: een veelzijdige horlogebatterij met zilveroxide chemie, opererend op een krachtige 1,55V spanning. Deze batterij vindt zijn toepassing in talloze horlogemodellen van diverse merken. Merkeigenaren hanteren individuele coderingen voor de SR616 batterij, wat resulteert in meerdere equivalente aanduidingen. Mocht u bijvoorbeeld kiezen voor een alternatief merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, dan hoeft u zich niet aan een specifiek merk te binden. Onze Varta horlogebatterijen dienen in alle situaties als uitstekende vervangers voor elk ander merk. Vaak bieden online winkels de horlogebatterij slechts aan onder een enkele code, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen welke batterij nodig is voor uw horloge wanneer u meerdere varianten heeft aangeschaft. Onze meegestuurde pakbon verduidelijkt echter direct welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, zodat u altijd precies weet welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Code SR616 - SR616W - SR616SW

De SR616 batterij kent diverse uitvoeringen waarbij de W en SW variant dezelfde afmetingen delen. Inzet van beide varianten resulteert in een correct functionerend horloge. Niettemin bestaat er een verschil in hun toepasbaarheid. De W-variant duidt op een high drain batterij, terwijl de SW-variant als low drain fungeert. Dit onderscheid betekent dat de batterij met een W-code kortdurende piekbelastingen aankan, geschikt voor horloges met speciale functies zoals verlichting of een alarm. Vanwege de verhoogde vermogensafgifte bij W-batterijen, is hun levensduur korter. Indien speciale functies ontbreken, verdient de SR616 batterij met de SW-code de voorkeur. In bepaalde gevallen zijn er geen afzonderlijke W of SW varianten beschikbaar. Hierbij is vaak de code SW op de batterij of verpakking vermeld, waarmee u uiteraard kunt werken.

Hoe lang gaat de SR616 batterij mee?

Zilveroxide horloge batterijen kennen een zeer geleidelijke ontlaadcurve, waardoor de SR616 knoopcel slechts een minimale spanningsverlies ondervindt tijdens gebruik in een horloge. De duurzaamheid van deze horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal actieve functies. Indien bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie frequent wordt ingeschakeld, zal de batterij sneller ontladen raken. In geval van afwezige functies behoudt de batterij langer zijn lading. Bij horloges met meerdere batterijen kan het uurwerk nog functioneren terwijl specifieke functies uitvallen. Indien mogelijk, zet het horloge stil wanneer u het niet gebruikt. Maak uw bestelling compleet met een MN11 batterij, MN27 batterijMN21 batterij of een AAAA batterij.

SR616 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.