SR927

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

De SR927 knoopcel batterij vertegenwoordigt een zilveroxide-horlogebatterij met een spanning van 1,55V en wordt breed ingezet in uiteenlopende horlogemodellen van diverse fabrikanten. Elke horlogebatterijfabrikant hanteert een eigen codering voor de SR927 batterij, wat verklaart waarom er vaak meerdere equivalente codes zijn. Wanneer u bijvoorbeeld voor een alternatief merk kiest, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, realiseer u dan dat u niet gebonden bent aan een specifiek merk. Onze Varta horlogebatterijen fungeren in alle gevallen uitstekend als vervanging voor welk ander merk dan ook. Het is opmerkelijk dat talloze online winkels dit type batterijen onder slechts één code aanbieden, wat bij ontvangst verwarring kan veroorzaken wanneer u meerdere varianten hebt aangeschaft. Dankzij de pakbon die wij bijvoegen, kunt u onmiddellijk identificeren welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, zodat u altijd precies weet welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Code SR927 - SR927W - SR927SW

De SR927 batterij kent diverse uitvoeringen, waarbij zowel de W als de SW variant identieke afmetingen hebben. Bij het inwisselen van deze varianten zal uw horloge zonder problemen blijven functioneren. Niettemin bestaat er wel een verschil in prestaties tussen beide varianten. De W-versie van de SR927 batterij wordt aangeduid als de 'high drain' batterij, terwijl de SW-variant als 'low drain' wordt geclassificeerd. Dit onderscheid betekent dat de batterij met een W in de code tijdelijke piekbelastingen kan opvangen, waardoor deze geschikt is voor horloges met speciale functies die meer energie vergen, zoals verlichting of alarmen. Aangezien de W-batterij een hogere vermogensafgifte heeft, raakt deze wel eerder uitgeput. Daarom is het raadzaam om, indien uw horloge geen speciale functies bevat, te opteren voor de SR927 batterij met de SW-code. In sommige situaties zijn er geen specifieke W- of SW-varianten beschikbaar. In dat geval staat doorgaans de SW-code vermeld op de batterij of de verpakking, en deze kunt u uiteraard gebruiken. Bovendien fungeert deze batterij eveneens als een hoogwaardige vervanger voor de alkaline AG7, LR57, LR926, LR927 en 195 batterijtypen.

Levensduur van de SR927 batterij

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een zeer geleidelijke ontladingscurve, waardoor de SR927 knoopcel nauwelijks spanning verliest gedurende het gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal functies dat wordt benut. Bij frequent gebruik van bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie zal de batterij sneller ontladen raken. Bij afwezigheid van dergelijke functies zal de lading langer behouden blijven. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt, wat betekent dat het uurwerk wellicht blijft lopen terwijl specifieke functies niet meer operationeel zijn. Indien mogelijk is het aan te raden het horloge stil te zetten wanneer het niet wordt gedragen.

SR927 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.