SR1121

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR1121 zilveroxide horlogebatterij heeft een spanning van 1,55V. Dit type batterij is een veelvoorkomende keuze in diverse horlogemodellen van verschillende merken. De individualiteit van elk merk komt tot uiting in de unieke code die zij toewijzen aan de SR1121 batterij. Dit verklaart waarom meerdere equivalente codes vaak worden vermeld. Het gebruik van alternatieve merken zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac is volledig haalbaar en niet beperkt tot een enkel merk. Bij Varta bieden wij een uitgebreide selectie horlogebatterijen die uitstekende alternatieven zijn voor elk merk. In tegenstelling tot sommige webwinkels die slechts één code hanteren voor het horlogebatterijtje dat ze aanbieden, zorgen wij ervoor dat op de meegeleverde pakbon duidelijk wordt aangegeven welke codes overeenkomen met de door u bestelde code. Hierdoor blijft het altijd transparant welke batterij geschikt is voor uw specifieke horloge.

Code SR1121 - SR1121W - SR1121SW

Binnen het spectrum van de SR1121 batterij bestaan diverse uitvoeringen, waarbij de W en SW varianten gelijke afmetingen delen. Het horloge zal naar behoren functioneren, ongeacht of u de twee varianten met elkaar verwisselt. Niettemin, bestaat er een onderscheid in hun functioneren. De W variant, bekend als de high drain batterij, staat kortstondige piekbelastingen toe en is derhalve geschikt voor horloges met specifieke functies zoals verlichting of alarm, die een hoger vermogen vereisen. Het hogere vermogen van de W batterij betekent echter ook een snellere ontlading. Wanneer dergelijke specifieke functies ontbreken, is de SR1121 batterij met de SW code een geschiktere keuze. In bepaalde situaties zijn er geen specifieke W of SW varianten beschikbaar. In deze gevallen wordt meestal de code SW vermeld op de batterij of de verpakking, wat aangeeft dat deze zonder aarzeling kan worden gebruikt.

Levensduur SR1121 batterij

De SR1121 knoopcel blinkt uit in een uiterst trage ontlading, wat resulteert in minimaal spanningsverlies tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van deze horlogebatterij is afhankelijk van het horlogemodel en het aantal functies dat het bevat. Bij frequent gebruik van bijvoorbeeld verlichting zal de batterij eerder zijn lading verbruiken. Wanneer het horloge geen extra functies bevat, blijft de lading langer behouden. Bij sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, wat betekent dat het uurwerk wellicht nog actief is, terwijl de bijzondere functies niet meer operationeel zijn. Als u uw horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten indien mogelijk.

SR1121 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.