394 batterij

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De 394 batterij, vervaardigd op basis van zilveroxide met een nominale spanning van 1,55V, vormt een essentiële energiebron voor diverse horlogemodellen van uiteenlopende merken. Elk horlogemerk hanteert een eigen codering voor de 394 batterij, waardoor meerdere equivalente codes bestaan, zoals 394, V394, SR45 en SR936SW. Deze codes identificeren dezelfde batterijvariant, ongeacht of u nu vertrouwt op een merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. Onze selectie Varta horlogebatterijen dient als voortreffelijke alternatieve optie, geschikt voor ieder horlogemerk.

In talrijke webwinkels wordt het horlogebatterijtje veelal onder één specifieke code verkocht. Hierdoor kan het verwarrend zijn bij ontvangst vanwege de verscheidenheid aan codes, vooral wanneer u meerdere varianten hebt aangeschaft. Wij verschaffen een duidelijke pakbon bij uw bestelling, die direct aangeeft welke codes overeenkomen met de door u bestelde code. Dit waarborgt helderheid over welke batterij voor welk horloge bedoeld is.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in horloges?

Ondanks dat het nog steeds voorkomt, raden wij ten zeerste af om alkaline batterijen te gebruiken in horloges. De voorkeur gaat altijd uit naar zilveroxide batterijen, omdat alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekken met zich meebrengen en bovendien minder lang meegaan. Vermijd het gebruik van batterijen met de aanduidingen LR en AG. Tip: De codering is vaak erg klein, maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om het juiste nummer altijd bij de hand te hebben.

Kunnen wij ook de 394 batterij in uw horloge vervangen?

We krijgen vaak de vraag of wij ook de 394 batterij in horloges kunnen vervangen. Helaas is ons antwoord negatief. Aangezien er een grote verscheidenheid aan horloges bestaat, vereist het openen van een horloge verschillende methoden en gespecialiseerd gereedschap. Bovendien zijn veel horloges waterdicht, wat de plaatsing van een nieuwe afdichting noodzakelijk maakt. Indien u de 394 batterij wilt laten vervangen, raden wij u aan om naar een juwelier te gaan. Zij zijn bekwame experts in het vervangen van deze knoopcelbatterij.

Hoelang gaat de 394 batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een zeer geleidelijke ontladingscurve, waardoor de knoopcel slechts minimale spanning verliest gedurende gebruik in een horloge. De levensduur van een 394 batterij is afhankelijk van het horlogemodel en het aantal actieve functies. Bij frequente activering van bijvoorbeeld verlichting zal de batterij sneller ontladen. Wanneer er geen functies in gebruik zijn, behoudt de batterij langdurig zijn lading. In sommige horloges bevinden zich meerdere batterijen, waardoor het uurwerk mogelijk blijft functioneren terwijl specifieke functies niet langer operationeel zijn. Wanneer u een horloge niet draagt, schakel het dan uit indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterij, oplaadbare batterijen of een batterij oplader.

Op zoek naar een 394 batterij? Bezoek Batterijenstunter.be voor uw aankoop.