309 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De 309 batterij betreft een zilveroxide horloge batterij met een spanning van 1,55V, die wijdverspreid wordt gebruikt in diverse horlogemodellen van verschillende fabrikanten. Elk horlogemerk hanteert een eigen codering voor de 309 batterij, wat verklaart waarom meerdere equivalente codes worden vermeld. Indien uw oude batterij de code 309, V309 of SR754SW draagt, kunt u deze vervangen door de 309 batterij. Dit geldt ook als u momenteel een ander merk gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. De Varta horlogebatterijen die wij aanbieden, vormen in alle gevallen een uitstekende vervanging voor elk ander merk. Veel online winkels verkopen horlogebatterijen vaak onder één specifieke code. Wanneer u ze ontvangt, is het lastig om te bepalen welke batterij u nodig heeft als u meerdere varianten hebt gekocht. Onze bijgevoegde pakbon vermeldt echter direct welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, zodat u altijd duidelijk weet welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Kan ik alkaline batterijen gebruiken in mijn horloge?

Het komt nog vaak voor dat mensen alkaline batterijen in hun horloges plaatsen. Wij adviseren dit ten zeerste af. Kies altijd voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekken met zich meebrengen en bovendien minder lang meegaan. De batterijen met de aanduidingen LR en AG dienen niet te worden gebruikt. Tip: De code is vaak erg klein, maak een foto met uw telefoon en zoom in om het juiste nummer te achterhalen.

Vervangen wij ook de 309 batterij in uw horloge?

We krijgen regelmatig de vraag of wij ook de 309 batterij kunnen vervangen. Helaas is het antwoord nee. Er bestaan talloze soorten horloges en dus ook diverse methoden om een horloge te openen, waarvoor gespecialiseerd gereedschap nodig is. Bovendien zijn veel horloges waterbestendig en moet er een nieuwe afdichting worden geplaatst. Als u uw 309 batterij wilt laten vervangen, raden wij u aan om naar een juwelier te gaan. Zij hebben ervaring in het vervangen van deze knoopcelbatterij.

Hoelang gaat de 309 batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een zeer langzame ontladingscurve, waardoor deze knoopcel slechts geleidelijk aan spanning verliest wanneer deze in een horloge wordt gebruikt. De levensduur van een 309 batterij hangt af van het type horloge en het aantal functies. Bij frequent gebruik van bepaalde functies, zoals verlichting, zal de batterij sneller ontladen. Als er geen functies in gebruik zijn, behoudt de batterij langer zijn lading. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, waardoor het uurwerk wellicht blijft lopen, maar specifieke functies niet meer werken. Als u uw horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten als die optie beschikbaar is. Maak uw bestelling compleet met een AA batterij, AAA batterij, C batterij, D batterij of een 9V batterij.

309 batterij kopen? Batterijenstunter.be