SR45

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR45 horlogecel vertegenwoordigt een zilveroxide-batterij met een spanningsniveau van 1,55V. Deze batterij, wijdverspreid onder verschillende horlogemerken, heeft een aanzienlijke veelzijdigheid. Elk merk dat horlogebatterijen produceert, hanteert een eigen coderingssysteem voor de SR45 cel. Als gevolg hiervan worden diverse equivalente codes genoemd. Indien uw huidige batterij bijvoorbeeld gecodeerd is als 394, V394, SR45 of SR936SW, biedt deze SR45 batterij een passende vervanging. Dit geldt tevens als u momenteel een andere fabrikant zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt. Coderingen zoals SR45W of SR45SW zijn eveneens geschikt als alternatief. Onze Varta horlogecellen dienen als uitstekende vervangers voor diverse merken. Veel online winkels verkopen deze batterijen onder specifieke codes, wat tot verwarring kan leiden. Onze bijgevoegde pakbon vermeldt echter duidelijk overeenkomstige codes, zodat u altijd weet welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in horloges?

Het komt nog vaak voor dat mensen alkaline batterijen in horloges plaatsen. Dit is echter af te raden. Het is altijd beter om te kiezen voor zilveroxide batterijen, omdat alkaline batterijen een hoog risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Vermijd dus batterijen met de aanduidingen LR en AG. Handige tip: De code is vaak erg klein geschreven. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om het juiste nummer te kunnen lezen.

Kunnen wij de SR45 batterij van uw horloge vervangen?

We krijgen vaak de vraag of wij de SR45 horlogecel voor u kunnen vervangen. Helaas is het antwoord nee. Aangezien er talloze horlogesoorten bestaan, zijn er ook verschillende manieren om een horloge te openen. Hiervoor is specialistisch gereedschap vereist, dat wij niet voorhanden hebben. Bovendien zijn veel horloges waterbestendig en vereist het vervangen van de batterij het plaatsen van een nieuwe afdichting. Als u uw SR45 batterij wilt laten vervangen, raden we u aan om naar een juwelier te gaan. Zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van dit type knoopcel.

Levensduur van de SR45 batterij

Zilveroxide horlogecellen hebben een geleidelijke ontlading, waardoor de SR45 batterij slechts een kleine hoeveelheid spanning verliest wanneer deze in een horloge wordt gebruikt. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal functies. Bij regelmatig gebruik van functies zoals verlichting zal de batterij sneller leeg raken. Als het horloge geen extra functies heeft, zal de lading langer behouden blijven. In sommige horloges zijn meerdere batterijen geplaatst, wat kan resulteren in een werkend uurwerk, maar inactieve speciale functies. Wanneer u uw horloge niet draagt, zorg er dan voor dat het stilgezet wordt, indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterijoplaadbare batterijen of een batterijlader.

SR45 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.