Stappenboor

12 ProductenPagina 1 van 1
Stappenboor 4-12 mm
Stappenboor 4-12 mm
€23,95
Stappenboor 4-20 mm
Stappenboor 4-20 mm
€36,95
Stappenboor 4-30 mm
Stappenboor 4-30 mm
€68,95
Stappenboor 4-39 mm
Stappenboor 4-39 mm
€83,95
Stappenboor 5-28 mm
Stappenboor 5-28 mm
€64,95
Stappenboor 6-20 mm
Stappenboor 6-20 mm
€38,95
Stappenboor 6-25 mm
Stappenboor 6-25 mm
€64,95
Stappenboor 6-30 mm
Stappenboor 6-30 mm
€74,95

De kans bestaat dat u nog nooit eerder heeft gehoord over een zogenaamde stappenboor. Tóch kan dit type boor ontzettend interessant zijn. Voor deze boor geldt dat deze in de praktijk wordt gebruikt om stapsgewijs of trapsgewijs mooi afgeronde gaten te boren. Dit kan bovendien gebeuren in verschillende materialen zoals bijvoorbeeld metaal en kunststof. Bovendien is het zo dat er gebruik kan worden gemaakt van dit type boor voor het tegelijkertijd boren en ontbramen. De cilindrische schacht waarover deze beschikt zorgt ervoor dat ze uitstekend kan passen in elk type boormachine of zogenaamde accuboormachine. Bent u ook van plan om over te gaan tot het aankopen van een dergelijke stappenboor? Dan zal u tot de conclusie komen dat u een kwalitatief en bovendien ook lekker voordelig exemplaar altijd kunt aanschaffen hier bij Batterijenstunter.be.

Waarom gebruikmaken van een stappenboor?

Wanneer u gebruik zou maken van een standaard metaalboor zal u tot de conclusie komen dat het nagenoeg onmogelijk is om een standaard gat uit te boren tot ze een andere diameter weet te bereiken. Door gebruik te maken van de juiste stappenboor is dat wel gewoon perfect mogelijk.

Zoals de naam reeds aangeeft is het namelijk zo dat voor een stappenboor geldt dat deze bestaat uit een reeks van verschillende stappen in verschillende diameters. Het is zo dat er heel wat verschillende stappen mogelijk zijn per boor. Let bij het aankopen van een bepaald type stappenboor dus altijd goed op degene die u kiest. Voor het merendeel van de exemplaren geldt dat deze geschikt zijn voor plaatwerk met een dikte tot 4 mm. Voor dit type boor geldt dat ze eigenlijk drie zaken in één keer voor haar rekening kan nemen. Het gaat hierbij dan concreet om:

  • Boren;
  • Ontbramen;
  • Verzinken.

U dient er verder vergelijkbaar met andere bewerkingen van metaal rekening mee te houden dat het sterk wordt aangeraden om gebruik te maken van boorolie voor de koeling. Alleen op deze manier kan er een langdurig gebruik van de stappenboor worden gegarandeerd.

Welke andere benamingen bestaan er voor deze boor?

In het merendeel van de gevallen zal u kunnen vaststellen dat er naar dit type van boor gewoon wordt verwezen als zijnde de stappenboor. Dit gezegd hebbende is het wel degelijk zo dat er ook verschillende andere benamingen voor bestaan. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld aan de volgende:

  • Trappenboor;
  • Trapboor;
  • Getrapte boor.

Naast de hierboven aangehaalde benamingen is het tevens mogelijk dat u op een zeker ogenblik eens de naam ‘plaatboor’ zal horen vallen. Dat is het gevolg van het feit dat dit type van boor eigenlijk in de praktijk hoofdzakelijk wordt gebruikt om mee te boren in plaatwerk. Hoe dan ook, indien u één of meerdere van deze benamingen hoort vallen weet u dus zeker dat er altijd mee wordt verwezen naar de gewone stappenboor.

Boor altijd op een laag toerental

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat er enkele vaak terugkerende fouten bestaan die worden gemaakt bij stappenboren in metaal. De meest gemaakte fout van allemaal is dat er doorgaans op een veel te hoog toerental wordt geboord. Stappenboren in metaal dient dan ook bij voorkeur vrij langzaam te gebeuren. Des te harder het materiaal en hoe groter het gat moet zijn, des te lager de boorsnelheid eigenlijk moet komen te liggen. Begin dan ook bij voorkeur altijd op een laag toerental en voer deze langzaam op wanneer u merkt dat het boren te soepel gaat. Alleen op deze manier zal u in de praktijk op de meest optimale manier kunnen werken met uw stappenboor.

Waarom dient er gebruik te worden gemaakt van boorolie?

Indien u gaat boren in materialen zoals bijvoorbeeld metaal of kunststof dient er rekening mee te worden gehouden dat er zogenaamde wrijvingshitte ontstaat. Voor deze warmte geldt dat deze minder wenselijke gevolgen met zich mee kan brengen. Als gevolg hiervan is het bijvoorbeeld mogelijk dat de stappenboor waar u gebruik van maakt aanzienlijk sneller zal slijten. Bovendien geldt voor harde materialen zoals bijvoorbeeld roestvaststaal dat deze alleen maar nog harder worden wanneer ze worden verhit. Het spreekt voor zich dat dit het boren in de praktijk sterk kan bemoeilijken. Vanwege deze reden is het bij het gebruik van trapboren altijd van belang om gebruik te maken van een harde metaalsoorten boorolie. Deze olie zorgt er immers voor dat de stappenboor kan afkoelen.

Stappenboren, verkrijgbaar in verschillende diameters

Een andere benaming welke in de praktijk wel eens wordt gegeven aan de stappenboor is trappenboor. Dit is het gevolg van het feit dat deze boor bestaat uit een aantal verschillende trappen. Deze trappen moeten ervoor zorgen dat het mogelijk wordt om van een bepaald, klein(er) gat groter te maken. In ons aanbod hier bij Batterijenstunter.be is het zo dat u een keuze kunt maken uit verschillende diameters. Voor deze diameters geldt dat ze sterk uiteenlopend kunnen zijn. Ze kunnen dan ook variëren van 4 tot 12 millimeter. Daarnaast bestaan er ook exemplaren van 6 tot 30 millimeter. Het spreekt voor zich dat het altijd interessant is wanneer u op voorhand precies kunt aangeven tot welke diameter u een gat wenst te kunnen boren. Op deze manier spreekt het voor zich dat u altijd met zekerheid de juiste boor voor uw karwei zal kunnen aankopen.

Overweeg ook de aanschaf van een stappenborenset

Wanneer u gebruik wenst te maken van een stappenboor kunt u eigenlijk een keuze maken tussen twee verschillende opties. In eerste instantie is het mogelijk om een losse stappenboor aan te kopen, maar daarnaast kunt u tevens opteren voor het aanschaffen van een stappenborenset. Deze borensets zijn een uitstekende keuze wanneer u met verschillende stappenboren in projecten dient te werken. In deze doos zijn in totaal drie verschillende stappenboren terug te vinden welke beschikken over de maten 6-30, 6-20 en 4-12 millimeter. Niet alleen beschikt u op deze manier altijd over een juiste boor voor het gewenste plaatwerk, daarnaast zitten de verschillende stappenboren ook zeer mooi opgeborgen in een handige doos. Ook dit is uiteraard zeer interessant te noemen.

Bestel uw stappenboor nu hier bij Batterijenstunter.be!

De informatie die u heeft doorgenomen op deze pagina heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat ook u geïnteresseerd bent geraakt in het aankopen van een stappenboor. Wanneer u dat wenst te doen is het altijd interessant om de afweging te maken tussen enerzijds een losse boor of anderzijds een complete set. Indien u kiest voor de laatste optie krijgt u meteen de beschikking over meerdere stappenboren en dat bovendien ook nog eens tegen een extra interessant prijskaartje. Voor heel wat fervente klussers is het dan ook met zekerheid zo dat dit het overwegen meer dan waard kan zijn.

Ondanks het feit dat u hier bij Batterijenstunter.be dus duidelijk aan het juiste adres bent voor het aankopen van stappenboren zijn er in ons assortiment uiteraard ook nog tal van andere exemplaren terug te vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld tevens overgaan tot het aankopen van een verzinkboor of verschillende andere types van boren. Het loont dan ook zeker de moeite om u ook nog even te verdiepen in de rest van ons uitgebreide assortiment. In ieder geval, wanneer u niet alleen een stappenboor, maar mogelijk één of meerdere boren wenst aan te kopen tegen de meest interessante voorwaarden kunt u daarvoor dus altijd terecht hier bij Batterijenstunter.be!