192 batterij

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

Binnen deze productcategorie ontdekt u de veelgevraagde 192 batterij. Dit knoopcelbatterijtje, met compacte afmetingen van 7,9 x 3,6 mm, is wijdverspreid in gebruik. Met een uitgangsspanning van 1,5V biedt deze alkaline batterij betrouwbare energie. Naast dit type zijn er diverse andere soorten van de alkaline knoopcellen beschikbaar. Hieronder vindt u uitgebreide informatie over de 192 batterij, inclusief toepassingen, alternatieve benamingen en de zilveroxide-optie.

Alternatieve codes voor de 192 batterij

Hoewel de standaardcode 192 is, kunnen er op de alkaline 192 batterij verschillende andere codes vermeld staan. Leveranciers hanteren uiteenlopende coderingen, zoals AG3, LR41 of LR736, die echter allemaal verwijzen naar dezelfde knoopcel. Deze batterij vindt altijd toepassing bij laag stroomverbruik, gezien de beperkte lading die een alkaline knoopcel van dit formaat kan vasthouden. Ongeacht het merk, zijn de alkaline knoopcellen die wij aanbieden uitstekende vervangers. Vaak worden deze knoopcellen in webshops onder specifieke codes verkocht, wat verwarring kan scheppen bij ontvangst. Met onze meegeleverde pakbon kunt u echter direct overeenkomstige codes identificeren, waardoor duidelijk wordt welke batterij voor welke toepassing is bedoeld.

Vermijd gebruik van 192 batterijen in horloges

Het onjuiste gebruik van alkaline batterijen in horloges komt nog frequent voor. Dit dient vermeden te worden. Kies altijd voor zilveroxide horloge batterijen, aangezien alkaline batterijen een risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Batterijen met de aanduidingen LR en AG zijn niet geschikt voor horloges. Voor de vervanging van de 192 batterij in uw horloge adviseren wij de SR736 batterij. Het is mogelijk om elke alkaline knoopcel te vervangen door een zilveroxide variant, wat vooral bij horlogegebruik wordt aanbevolen. Het vervangen van alkaline batterijen vraagt eerder om aandacht en kost meer dan het prijsverschil tussen alkaline en zilveroxide. 192 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.