SR614

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR614 knoopcelbatterij vertegenwoordigt een innovatieve horlogebatterij vervaardigd met zilveroxide chemie en een energieniveau van 1,55V, geschikt voor een uitgebreid assortiment horlogemodellen van diverse gerenommeerde merken. Elk horlogemerk hanteert zijn eigen specifieke codering voor de SR614 batterij, wat leidt tot een veelheid aan equivalente codes. Bij gebruik van alternatieve merken zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, hoeft u zich niet strikt te beperken tot een enkel merk. Onze Varta horlogebatterijen vormen consistent uitstekende vervangingskeuzes voor elke merkgerelateerde behoefte. In tegenstelling tot veel online retailers die horlogebatterijen slechts onder één code aanbieden, verschaffen wij op de bijgevoegde pakbon helder inzicht in overeenkomstige codes, waardoor u moeiteloos de juiste batterij voor uw specifieke horloge kunt bepalen, zelfs wanneer u diverse varianten aanschaft.

Codevarianten SR614 

De SR614 batterij onderscheidt zich in verschillende uitvoeringen, waarbij de W- en SW-varianten dezelfde fysieke dimensies delen. Bij het onderling combineren van deze varianten blijft uw horloge naar behoren functioneren. Er bestaat echter een wezenlijk verschil in de prestaties. De W-variant van de SR614 batterij, aangeduid als high drain, staat kortstondige piekbelastingen toe en is daardoor uitermate geschikt voor horloges met speciale vermogensintensieve functies zoals verlichting of alarmen. Vanwege de hogere vermogensafgifte van de W-variant is de levensduur echter beperkter. Voor horloges zonder specifieke energievretende functies verdient de SR614 batterij met de SW-code de voorkeur. In situaties waarin geen specifieke W- of SW-varianten voorhanden zijn, wordt doorgaans de code SW vermeld op de batterij of de verpakking, wat betekent dat deze variant zonder problemen kan worden gebruikt.

Levensduur SR614 batterij

Zilveroxide horlogebatterijen, zoals de SR614 knoopcel, kenmerken zich door een geleidelijke spanningsafname, waardoor het verlies aan energie zeer beperkt is wanneer ze in een horloge worden gebruikt. De duurzaamheid van een horlogebatterij hangt af van het specifieke horlogemodel en het aantal ingeschakelde functies. Bij regelmatig gebruik van een functie zoals verlichting zal de batterij sneller ontladen. In gevallen waarin geen functies actief zijn, behoudt de batterij haar lading langer. In horloges die meerdere batterijen vereisen, kan het gebeuren dat het uurwerk blijft lopen terwijl specifieke functies niet meer werken. Als u uw horloge niet gebruikt, is het raadzaam om het stil te zetten wanneer mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een MN11 batterij, MN27 batterijMN21 batterij of een LR1 batterij.

SR614 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.