SR714W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR714W batterij vormt een opmerkelijke horlogebatterij, in het bijzonder dankzij zijn zilveroxide basis en 1,55V vermogensniveau. Deze uiterst veelzijdige batterij vindt toepassing binnen een breed scala aan horlogemodellen, afkomstig van diverse merken. Het unieke is dat elke horlogebatterij-producent zijn eigen codering hanteert voor de SR714W batterij. Dit verklaart de verscheidenheid aan vermelde equivalente codes. Indien uw huidige batterij dus voorzien is van de aanduiding 341, V341, of SR714W, staat het u vrij om deze specifieke horlogebatterij aan te schaffen ter vervanging. Dit geldt zelfs als u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell, of Rayovac gebruikt. Uw keuze is niet beperkt tot een bepaald merk. In enkele gevallen zijn er geen specifieke W of SW varianten beschikbaar. In dit scenario wordt doorgaans de code SW vermeld op de batterij of de verpakking. Deze code kan dan uiteraard worden aangewend. Onze Varta horlogebatterijen fungeren te allen tijde als uitstekend alternatief voor elk ander merk.

Talloze webwinkels verkopen deze horlogebatterijen vaak slechts onder een specifieke code. Echter, bij ontvangst is het niet direct duidelijk welke batterij vereist is voor uw horloge, zeker als u meerdere types hebt aangeschaft. Dankzij de meegeleverde pakbon kunt u onmiddellijk de overeenkomstige codes identificeren die overeenkomen met de door u bestelde code. Dit verzekert dat u te allen tijde weet welke batterij u hebt besteld voor welk specifiek horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

We blijven herhaaldelijk getuige van het feit dat mensen neigen naar het gebruik van alkaline batterijen in horloges. Dit is echter geen aanbevolen praktijk. Het is ten zeerste aan te raden om te opteren voor zilveroxide batterijen. Het gebruik van alkaline batterijen vergroot aanzienlijk het risico op lekkage en deze batterijen hebben bovendien een kortere levensduur. Batterijen gelabeld met de letters LR en AG dienen dan ook vermeden te worden. Tip: De code is vaak zeer klein weergegeven. Neem een foto met uw smartphone, welke u kunt vergroten. Zo hebt u altijd het juiste nummer bij de hand.

Vervangen wij ook de SR714W batterij van uw horloge?

We krijgen regelmatig de vraag of wij de SR714W horlogebatterij voor u kunnen plaatsen. Helaas moeten we hierop negatief antwoorden. Aangezien er een brede variatie aan horloges bestaat, is er ook een verscheidenheid aan methoden om ze te openen. Gespecialiseerd gereedschap hiervoor ontbreekt in ons assortiment. Bovendien zijn veel horloges waterdicht, wat de noodzaak van een nieuwe afdichting met zich meebrengt. Indien u wenst dat uw SR714W batterij vervangen wordt, raden we u aan om naar een juwelier te gaan. Zij zijn bedreven in het vervangen van deze knoopcelbatterijen.

Kan de SR714W batterij van uw horloge door ons vervangen worden?

Zilveroxide horlogebatterijen kennen een uiterst lage ontladingscurve. Dit betekent dat de SR714W batterij slechts minimaal aan spanning verliest wanneer deze in een horloge is geplaatst. De daadwerkelijke levensduur van een horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal ingeschakelde functies. Indien bijvoorbeeld de verlichting vaak wordt gebruikt, zal de batterij sneller ontladen. Wanneer er geen functies actief zijn, blijft de lading langer behouden. In bepaalde horloges worden meerdere batterijen gebruikt. Hierdoor kan het voorkomen dat de tijdsaanduiding nog correct functioneert terwijl specifieke functies niet meer operationeel zijn. Indien u uw horloge niet draagt, schakel deze dan uit indien mogelijk.

SR714W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw horloge batterijen.