395 batterij

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De 395 batterij, een krachtige zilveroxide horloge batterij met een stabiele spanning van 1,55V, heeft zijn stempel gedrukt op een breed scala aan horlogemodellen van verschillende toonaangevende merken. Elk merk hanteert zijn eigen codering voor deze veelzijdige batterij, wat resulteert in verschillende equivalente codes zoals 395, V395, SR57, en SR927SW. Dit betekent dat, ongeacht of uw horloge eerder was uitgerust met de code 395 of een alternatieve code zoals V395, SR57 of SR927SW, u zonder aarzeling kunt opteren voor de 395 batterij als vervanging. Zelfs als uw huidige horlogebatterij van een ander merk was, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell, of Rayovac, bent u niet beperkt tot dat merk. Bij ons zijn de Varta horlogebatterijen een uitstekend alternatief voor elke andere merkbatterij.

In tegenstelling tot veel andere webwinkels, waar horlogebatterijen vaak worden aangeboden onder één enkele code zonder duidelijke specificaties, leveren wij een bijgevoegde pakbon waarop u onmiddellijk kunt zien welke codes overeenkomen met de door u bestelde batterij. Dit zorgt voor helderheid en nauwkeurigheid bij het kiezen van de juiste batterij voor uw specifieke horloge. 

Kunnen alkaline batterijen veilig worden gebruikt in horloges?

Het komt nog steeds regelmatig voor dat mensen kiezen voor alkaline batterijen in hun horloges. We willen u met klem adviseren dit niet te doen. Ga altijd voor zilveroxide batterijen, omdat alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. De batterijen die zijn gemarkeerd met de aanduidingen LR en AG zijn dan ook niet geschikt. Ter herinnering: de codering is vaak erg klein, dus maak een foto met uw telefoon om deze later te kunnen vergroten en het juiste nummer altijd bij de hand te hebben.

Vervangen wij ook de 395 batterij van uw horloge?

Wij krijgen vaak de vraag of we de 395 batterij ook voor u kunnen vervangen. Helaas is het antwoord nee. Aangezien er diverse soorten horloges bestaan, is er ook een variëteit aan methoden om ze te openen, en daarvoor hebben wij specifieke gereedschappen nodig. Bovendien zijn veel horloges waterdicht, wat inhoudt dat een nieuwe pakking moet worden geplaatst bij het vervangen van de batterij. Indien u van plan bent de 395 batterij te laten vernieuwen, raden wij u aan een juwelier te raadplegen, aangezien zij de benodigde expertise hebben om deze knoopcel te vervangen.

Hoelang gaat de 395 batterij mee?

De zilveroxide horlogebatterijen staan bekend om hun langzame ontladingscurve, waardoor de knoopcel slechts een minimale hoeveelheid spanning verliest tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van de 395 batterij is echter afhankelijk van het type horloge en het aantal ingeschakelde functies. Bijvoorbeeld, als het horloge een verlichtingsfunctie heeft die vaak wordt gebruikt, kan de batterij sneller leeglopen. Indien er geen actieve functies zijn, behoudt de batterij zijn lading langer. In sommige horloges zijn er meerdere batterijen aanwezig, waardoor het mogelijk is dat het uurwerk blijft lopen, maar speciale functies niet meer operationeel zijn. Wanneer u uw horloge niet gebruikt, is het raadzaam om het uit te schakelen, indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterij, oplaadbare batterijen of een batterij oplader.

395 batterij kopen? Batterijenstunter.be