Tegelboor

Filters
7 ProductenPagina 1 van 1
Tegelboor 4 mm
Tegelboor 4 mm
€12,95
Tegelboor 5 mm
Tegelboor 5 mm
€13,95
Tegelboor 6 mm
Tegelboor 6 mm
€14,95
Tegelboor 8 mm
Tegelboor 8 mm
€17,95
Tegelboor 10 mm
Tegelboor 10 mm
€21,95
Tegelboor 12 mm
Tegelboor 12 mm
€28,95
Tegelboor 14 mm
Tegelboor 14 mm
€30,95

Een tegelboor wordt uiteraard toegepast wanneer u wilt boren in tegels. U gebruikt een tegeboor roterend, dus zonder klopstand in een boormachine. Op deze manier boort u bijvoorbeeld netjes een gat in een badkamertegel of ander soort tegel. De tegelboren zijn buiten het gebruik voor tegels bijvoorbeeld ook toe te passen in dakpannen, in tegels kan geboord worden tot een krasvastheid van 9, de krasvastheid kunt u opvragen bij de leverancier van de tegels. 

Hoe een tegelboor te gebruiken?

Werken met een tegelboor doet u door deze in te klemmen in uw boormachine en op een laag toerental, zonder teveel druk te boren. Hierdoor beschermt u boor en werkstuk en voorkomt u breuk bij het boren met de tegelboor.

Een tegelboor mag gekoeld worden

Een tegel die niet te hard is kan zo doorboord worden. Wanneer u met een harde tegel te maken heeft is koelen met water een goede optie. Hiermee beschermt u boor en werkstuk en zal het boren beter gaan. Dit soort tegelboor behoeft geen mal, in tegenstelling tot diamant boren, omdat de een punt hebben kan deze zo aangezet worden. Nadeel is dat ze niet in grote diameters leverbaar zijn. Wanneer u op zoek bent naar een ander soort boor kunt u ook kijken bij alle boren en aanverwante artikelen die wij aanbieden.