BR1225

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1
Ansmann CR1225 batterij
Ansmann CR1225 batterij
€3,09
Varta CR1225 batterij
Varta CR1225 batterij
€3,49

De BR1225 is een lithium knoopcel met een nominale spanning van 3 volt, met een diameter van 12 mm en een dikte van 2,5 mm. Deze afmetingen zijn direct afleesbaar uit de BR1225-code, waarbij de eerste twee cijfers verwijzen naar de diameter en de laatste twee naar de dikte van de batterij. In tegenstelling tot de gangbare CR1225 batterijen heeft de BR1225 een andere chemische samenstelling, namelijk lithium-koolstofmonofluoride met lage ontlading. Hierdoor is deze batterij ontworpen om een zeer stabiele spanning te leveren.

Voor de meeste toepassingen waarvoor u een BR1225 nodig heeft, kunt u veilig de CR1225-batterij gebruiken. Het omgekeerde is echter niet het geval; het gebruik van een BR1225 in een toepassing die ontworpen is voor een CR1225 zal niet voldoende stroom leveren. Houd er rekening mee dat er verschillende soorten van de lithium knoopcel batterij beschikbaar zijn als de BR1225 niet de juiste afmetingen heeft voor uw specifieke behoeften.

Gebruiken BR1225 

Als u een BR1225 batterij in gebruik wilt nemen, haal deze dan uit de verpakking en plaats deze in het apparaat waarvoor u deze heeft aangeschaft. In veel gevallen zult u aan één kant een plus-teken zien, wat aangeeft dat deze kant moet overeenkomen met de positieve markering in uw apparaat. Als er geen plus-teken aanwezig is, kunt u erop vertrouwen dat de zijde waarop de tekst is geschreven altijd de positieve zijde is voor lithium-knoopcellen. Bij gebruik in specifieke apparaten zoals autosleutels is het belangrijk om voorzichtig de behuizing te openen om beschadiging te voorkomen en zorgvuldig te observeren hoe de batterij moet worden geplaatst. Over het algemeen is de zijde met de code de zichtbare kant en dus een handig herkenningspunt.

Als u op zoek bent naar een BR1225-batterij, kunt u terecht bij Batterijenstunter.be, de beste keuze voor batterijen. U kunt uw bestelling aanvullen met AA batterijenAAA batterijenC batterijenD batterijen of 9 volt batterijen.