CR2012 batterij

1 ProductenPagina 1 van 1
Energizer CR2012 batterij
Energizer CR2012 batterij
€3,69

De CR2012 batterij is een kleine knoopvormige batterij die niet veel wordt toegepast door merken, wat resulteert in een beperkte beschikbaarheid in fysieke winkels. Deze batterij wordt voornamelijk gebruikt in horloges, afstandsbedieningen en andere elektronische componenten. Hoewel het uiterlijk vergelijkbaar is met de CR2016 of CR2025, is het verschil de dikte, terwijl de diameter hetzelfde blijft. Een dikkere variant heeft een hogere capaciteit. Buiten deze soort zijn er nog veel meer soorten van de lithium knoopcel batterij.

CR2012 batterij

De CR2012 batterij is verkrijgbaar van het gerenommeerde merk Energizer. De werking van de batterij is vergelijkbaar, ongeacht het merk dat u aanschaft.

Verschillende aanduidingen worden gebruikt om naar dit type batterij te verwijzen, zoals ECR2012, 2012, KCR2012, SB-T15 en CR 2012. Hoewel de gestandaardiseerde code CR2012 is, gebruiken merken vaak hun eigen codes, vaak gevolgd door de spanning (3V of 3 volt). Een andere variant, BR2012, heeft een andere chemische samenstelling en wordt voornamelijk gebruikt voor toepassingen die een zeer constante spanning vereisen. Voor de meeste toepassingen kunt u echter gewoon een batterij met de CR-code gebruiken.

Maat CR2012 batterij

De maat van de CR2012 batterij is te bepalen aan de hand van de code: de eerste twee cijfers geven de diameter (20 mm) aan en de laatste twee de dikte (1,2 mm). Dit principe geldt voor alle lithium knoopcelbatterijen.

Voordelen CR1220

Het voordeel van de CR2012 batterij en andere CR-batterijen is hun weerstand tegen lage temperaturen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in apparaten zoals autosleutels, die goed moeten blijven werken, zelfs in koude omstandigheden. Ondanks het kleine formaat hebben CR2012 batterijen een relatief hoge lading, waardoor ze langdurig de gewenste spanning kunnen leveren. Ze gaan lang mee in toepassingen die geen hoge lading vereisen

Verpakking CR2012 batterij

Tegenwoordig zijn CR2012 batterijen meestal verpakt in een kinderveilige verpakking om ongelukken te voorkomen. Bij het plaatsen van de batterij in een apparaat moet u letten op de pluskant, die meestal wordt aangegeven door een plus-teken of de zijde waarop de code is geschreven. Voorzichtigheid is geboden bij het openen van de behuizing van bijvoorbeeld een autosleutel om schade te voorkomen.

Uw CR2012 koopt u uiteraard bij ons!

Waarom zou u uw CR2012 batterij bij Batterijenstunter.be kopen? In tegenstelling tot veel andere webshops heeft Batterijenstunter.be een actuele voorraadindicatie, waardoor u zeker weet dat de bestelde artikelen direct leverbaar zijn. Mocht u meer batterijen nodig hebben dan op voorraad zijn, kunt u contact opnemen voor de levertijd. Bestellingen die op werkdagen voor 16.00 uur binnenkomen, worden dezelfde dag nog verstuurd. Als u in de buurt van Roermond woont, kunt u ervoor kiezen om de batterijen af te halen en verzendkosten te besparen. Naast dit model zijn er nog meer soorten van de lithium knoopcel, de meest populaire zijn de CR2025, CR2032, CR2430, CR2450 en veel andere soorten.

Denk ook aan het milieu: verzamel gebruikte batterijen en breng ze naar een inzamelpunt. Batterijenstunter.be heeft ook een inzamelmiddel voor normale batterijen.

Koop uw CR2012 batterij voordelig bij Batterijenstunter.be!