SR60

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR60 horlogebatterij is een hoogwaardige zilveroxide knoopcel met een nominale spanning van 1,55V, geschikt voor diverse horlogemodellen van verschillende fabrikanten. Elke horlogefabrikant hanteert een eigen codering voor de SR60 batterij, waardoor meerdere equivalente codes bestaan. Indien uw oude batterij de aanduiding 364, V364, SR621SW, of SR60 draagt, kunt u deze eenvoudig vervangen. Dit geldt eveneens als u merken zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell, of Rayovac gebruikt. Alternatief kunt u ook de codes SR60W of SR60SW als leidraad nemen. Onze Varta horlogebatterijen zijn uitstekende alternatieven voor alle merken. Bij aankoop van horlogebatterijen bij andere winkels kunt u zich geconfronteerd zien met verschillende codes. Onze meegeleverde pakbon onthult welke codes overeenkomen met uw bestelling, waardoor de compatibiliteit met uw horloge altijd helder is.

Kunnen alkaline batterijen worden gebruikt voor horloges?

Het is een veelvoorkomende vergissing om alkaline batterijen in horloges te plaatsen. Dit is echter onverstandig, aangezien zilveroxide de aangewezen keuze is. Alkaline batterijen lopen aanzienlijk meer risico op lekkage en hebben bovendien een kortere levensduur. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Een tip: de code is vaak klein geschreven; maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om het juiste nummer te achterhalen.

Kunnen wij de SR60 batterij in uw horloge vervangen?

Veel mensen vragen ons of we de SR60 horlogebatterij voor hen kunnen installeren. Helaas is het antwoord nee. Aangezien er diverse horlogetypen bestaan, variëren de methoden om een horloge te openen. Hiervoor is gespecialiseerd gereedschap nodig, dat wij niet bezitten. Tevens zijn veel horloges waterdicht, wat een nieuwe pakking vereist. Als u uw SR60 batterij wilt vervangen, raden wij aan naar een juwelier te gaan, die gespecialiseerd is in dit type knoopcelvervanging.

Wat is de levensduur van de SR60 batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een trage ontladingscurve, waardoor de SR60 batterij slechts minimale spanning verliest tijdens gebruik. De levensduur van een horlogebatterij varieert afhankelijk van het horlogemodel en de functies ervan. Bij frequent gebruik van bijvoorbeeld een verlichtingsfunctie zal de batterij sneller ontladen. Indien er geen functies actief zijn, behoudt de batterij zijn lading langer. In sommige horloges bevinden zich meerdere batterijen, waardoor het uurwerk kan blijven lopen terwijl specifieke functies niet meer operationeel zijn. Wanneer u uw horloge niet draagt, kunt u deze stilzetten als deze functie beschikbaar is. Maak uw bestelling compleet met een lithium CR2 batterij, CR123a batterijCR1/3N batterij of een batterijlader.

SR60 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.