SR920

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

De SR920 batterij, een zilveroxide horlogebatterij met een spanningsniveau van 1,55V, heeft een veelzijdig gebruik in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk merk dat horlogebatterijen produceert, hanteert een eigen codering voor de SR920 batterij, wat leidt tot meerdere equivalente codes. Bij het kiezen van een ander merk, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, hoeft u zich niet strikt aan één merk te houden. Onze Varta horlogebatterijen dienen als uitstekende vervangers voor elke andere merkvariant. Het is gebruikelijk dat webshops deze batterijen onder een specifieke code aanbieden, wat echter tot verwarring kan leiden wanneer u meerdere varianten aanschaft. Onze meegeleverde pakbon verduidelijkt welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor u gemakkelijk de juiste batterij voor elk horloge kunt vinden.

Code SR920 - SR920W - SR920SW

De SR920 batterij kent diverse uitvoeringen, waarbij de W- en SW-varianten dezelfde afmetingen delen. Het gebruik van deze varianten door elkaar zal het horloge naar behoren laten functioneren, echter met een verschil in prestaties. De W-variant is een zogenaamde high drain batterij die korte piekbelastingen aankan, geschikt voor horloges met speciale vermogensvereisten zoals verlichting of alarmfuncties. Vanwege het hogere vermogen raakt de W-batterij sneller leeg. Indien uw horloge geen speciale functies heeft, is de SR920 batterij met de SW-code meer geschikt. In sommige gevallen zijn er geen specifieke W- of SW-varianten, waarbij meestal de code SW op de batterij of verpakking vermeld staat, en deze dan vanzelfsprekend te gebruiken is. Tevens dient deze batterij als een hoogwaardige vervanging voor de alkaline AG6, LR69, LR920, LR921 en 171 batterijen.

Levensduur van de SR920 batterij

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een minimale ontladingscurve, waardoor de SR920 knoopcel nauwelijks spanningsverlies ondervindt wanneer deze in een horloge wordt geplaatst. De duurzaamheid van een horlogebatterij is afhankelijk van het horlogemodel en het aantal actieve functies. Bij frequent gebruik van bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie zal de batterij sneller ontladen. Bij afwezigheid van speciale functies behoudt de batterij langer zijn lading. In horloges met meerdere batterijen kan het gebeuren dat de tijdweergave intact blijft terwijl speciale functies uitvallen. Bij niet-gebruik van het horloge is het raadzaam om het stil te zetten, indien mogelijk.

SR920 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw horloge batterijen.