BR1216

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1
Ansmann CR1216 batterij
Ansmann CR1216 batterij
€2,89
Varta CR1216 batterij
Varta CR1216 batterij
€3,09

De BR1216 is een lithium knoopcelbatterij met een nominale spanning van 3 volt, een diameter van 12 mm en een dikte van 1,6 mm. Deze specificaties zijn reeds gecodeerd in de naam BR1216, waarbij de eerste twee cijfers verwijzen naar de diameter en de laatste twee naar de dikte. Deze batterij heeft een andere chemische samenstelling en is ontworpen als een low drain lithium carbon monofluoride batterij, die primair bedoeld is om een zeer stabiele spanning te leveren. Voor deze toepassing kunt u eenvoudig een batterij met de CR-code gebruiken. Het omgekeerde is niet mogelijk, aangezien de BR-variant niet voldoende stroom zal leveren wanneer deze wordt gebruikt in een toepassing die de CR1216 vereist. Uiteraard zijn er verschillende andere maten lithium knoopcel batterijen beschikbaar als deze afmetingen niet aan uw behoeften voldoen.

BR1216 batterij installeren

Na het uitpakken van de BR1216 batterij moet deze worden geplaatst in het apparaat waarvoor u deze hebt aangeschaft. In veel gevallen staat er aan één kant een plus-teken, wat aangeeft dat deze zijde moet overeenkomen met de markering in uw apparaat. Als er geen plus-teken aanwezig is, geldt bij lithium knoopcellen altijd dat de zijde met de tekst als positieve kant moet worden beschouwd. Bij gebruik in bijvoorbeeld een autosleutel is het belangrijk om voorzichtig de behuizing te openen om schade te voorkomen, en om goed te observeren hoe de batterij moet worden geplaatst. Vaak is de zijde met de code zichtbaar en dient deze als een nuttig herkenningspunt.

Wilt u een BR1216 batterij kopen? Bezoek Batterijenstunter.be, uw beste keuze voor batterijen. Maak uw bestelling compleet met onze AA batterijen, AAA batterijen, C batterijen, D batterijen of 9 volt batterijen.