SR1130

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

De SR1130 batterij, ook bekend als een zilveroxide horlogebatterij met een nominale spanning van 1,55V, dient als energiebron voor diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk horlogebatterij-producerend bedrijf hanteert een eigen codering voor de SR1130 batterij, wat leidt tot meerdere equivalente codes. Bij het overwegen van alternatieven van andere fabrikanten zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, is het belangrijk te realiseren dat merkgebondenheid niet noodzakelijk is. Onze selectie Varta horlogebatterijen fungeert als uitstekend substituut voor elke variant van elk merk. In tegenstelling tot vele online winkels, die het horlogebatterijtje enkel onder een specifieke code verkopen, zorgen wij ervoor dat onze verzenddocumenten u precies laten zien welke codes gelijkwaardig zijn aan uw bestelling. Hierdoor behoudt u te allen tijde overzicht over de benodigde batterij voor uw specifieke horloge.

Code SR1130 - SR1130W - SR1130SW

De SR1130 batterij komt in diverse varianten, waarbij de W en SW versies identieke afmetingen delen. De uitwisselbaarheid tussen deze versies beïnvloedt niet de functionaliteit van uw horloge. Echter, er bestaat een verschil in prestatie tussen beide. De W-versie, bekend als de high drain batterij, tolereert kortstondige piekbelastingen en is daarmee geschikt voor horloges met veeleisende extra functies, zoals verlichting of alarmen. Het hogere vermogen van de W-batterij gaat echter ten koste van de levensduur. Voor horloges zonder dergelijke specifieke functies verdient de SR1130 batterij met de code SW de voorkeur. In situaties waarbij er geen expliciete W of SW versies bestaan, wordt meestal de SW-code op de batterij of verpakking weergegeven, wat als richtlijn geldt. Deze knoopcel kan eveneens dienen als hoogwaardig alternatief voor alkaline batterijen zoals de AG10, LR54, LR1130 en 189.

Levensduur van de SR1130 batterij

Zilveroxide horloge batterijen vertonen een zeer geleidelijke spanningsafname, waardoor de SR1130 knoopcel slechts minimaal vermogen verliest tijdens horlogegebruik. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het horlogetype en de gebruikte functies. Bij frequent gebruik van functies zoals verlichting kan de batterij sneller ontladen raken. Indien geen extra functies worden benut, blijft de lading langer behouden. Bij horloges met meerdere batterijen kan het uurwerk wellicht actief blijven terwijl de speciale functies niet langer werken. Indien u uw horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten indien mogelijk.

SR1130 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.