SR1120

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR1120 knoopcel, op basis van zilveroxide met een spanningsniveau van 1,55V, is een vooraanstaande horlogebatterij die wijdverspreid wordt toegepast in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk batterijmerk hanteert een eigen codering voor deze SR1120 batterij, wat vaak resulteert in meerdere equivalente codes. Bij het overwegen van alternatieve merken zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, is het belangrijk te beseffen dat men niet beperkt is tot een specifiek merk. Onze Varta horlogebatterijen bieden uitstekende vervangingsmogelijkheden voor elk ander merk. Vele online winkels verkopen deze horlogebatterij onder specifieke codes, maar het kan verwarrend zijn om te bepalen welke batterij precies nodig is voor uw horloge, vooral als u meerdere varianten heeft aangeschaft. Op de meegeleverde pakbon kunt u direct de overeenkomende codes vinden, waardoor duidelijk wordt welke batterij geschikt is voor elk specifiek horloge.

Code SR1120 - SR1120W - SR1120SW

De SR1120 batterij is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, waarbij de W en SW varianten identieke afmetingen delen. U kunt deze varianten door elkaar gebruiken zonder dat dit problemen oplevert voor het functioneren van uw horloge. Niettemin bestaat er een verschil in prestaties tussen beide varianten. De W variant staat bekend als de "high drain" batterij, terwijl de SW variant de "low drain" variant is. Dit impliceert dat de W batterij kortstondige piekbelastingen aankan, waardoor deze geschikt is voor horloges met speciale functies zoals verlichting of alarm, die meer vermogen vereisen. Vanwege het hogere vermogen van de W batterij, raakt deze echter ook sneller uitgeput. Als uw horloge geen specifieke speciale functies heeft, is het raadzaam om te opteren voor de SR1120 batterij met de code SW. In bepaalde situaties zijn er geen aparte W of SW varianten, waarbij de code SW meestal op de batterij of de verpakking vermeld staat. In dat geval is de SW batterij uiteraard geschikt. Tevens kan deze batterij dienstdoen als hoogwaardige vervanging voor alkaline batterijen zoals de AG8, LR55, LR1120, LR1121 en 191.

Levensduur SR1120 batterij

Zilveroxide horlogebatterijen kennen een trage ontladingscurve, wat betekent dat de SR1120 knoopcel slechts minimaal vermogen verliest wanneer deze in een horloge wordt geplaatst. De levensduur van een horlogebatterij wordt echter beïnvloed door het type horloge en het aantal actieve functies. Bijvoorbeeld, wanneer de verlichtingsfunctie regelmatig wordt gebruikt, zal de batterij sneller leeg raken. Als er geen functies actief zijn, zal de lading langer behouden blijven. In horloges met meerdere batterijen kan het voorkomen dat het uurwerk blijft lopen, maar specifieke functies niet langer werken. Als u uw horloge niet draagt, is het raadzaam om het indien mogelijk stil te zetten.

SR1120 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.