SR1136

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR1136 knoopcel is een zilveroxide-horlogebatterij met een nominale spanning van 1,55V. Deze batterij wordt wijdverspreid gebruikt in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk merk hanteert een eigen codering voor de SR1136 batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Als u bijvoorbeeld kiest voor een alternatief merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, hoeft u niet vast te houden aan een specifieke fabrikant. Onze collectie Varta horlogebatterijen fungeert in alle situaties als een uitstekende vervanger voor andere merken. Het komt vaak voor dat webwinkels deze horlogebatterijen enkel onder bepaalde codes aanbieden. Bij ontvangst heeft u mogelijk moeite om de benodigde batterij voor uw horloge te identificeren, vooral als u verschillende typen heeft aangeschaft. Dankzij de meegeleverde pakbon van onze zijde, kunt u direct zien welke codes overeenkomen met de door u bestelde code. Dit waarborgt duidelijkheid over welke batterij geschikt is voor uw specifieke horloge.

Codenummers SR1136 - SR1136W - SR1136SW

De SR1136 batterij is beschikbaar in diverse uitvoeringen, waarbij de W- en SW-variant dezelfde afmetingen delen. U kunt ze zonder problemen onderling uitwisselen zonder invloed op het functioneren van uw horloge. Desalniettemin bestaat er een verschil in hun werking. De W-variant betreft een zogenaamde high-drain batterij, terwijl de SW-variant als low-drain wordt aangeduid. Dit impliceert dat de W-gecodeerde batterij korte piekbelastingen kan verwerken, waardoor deze geschikt is voor horloges met speciale functies zoals verlichting of een alarm. Door de hogere vermogensafgifte van de W-batterij, is deze echter sneller leeg. Wanneer uw horloge geen speciale functies heeft, is het raadzaam om te kiezen voor de SR1136 batterij met de SW-code. In gevallen waarin er geen specifieke W- of SW-variant bestaat, staat meestal de code SW vermeld op de batterij of de verpakking, waardoor u deze zonder problemen kunt gebruiken.

Hoe lang gaat de SR1136 batterij mee?

Zilveroxide-horlogebatterijen hebben een bijzonder geleidelijke ontladingscurve, waardoor de SR1136 knoopcel slechts minimaal spanning verliest terwijl deze in een horloge is geplaatst. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal ingeschakelde functies. Bijvoorbeeld, indien het horloge functies zoals verlichting heeft die vaak worden geactiveerd, zal de batterij sneller ontladen. Bij afwezigheid van functies zal de lading aanzienlijk langer behouden blijven. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, waardoor het mogelijk is dat het uurwerk blijft lopen, maar specifieke functies niet langer operationeel zijn. Indien mogelijk, is het aan te raden om het horloge stil te zetten wanneer het niet wordt gedragen.

SR1136 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.