Reciprozaagbladen zijn een onmisbaar onderdeel voor professionals en doe-het-zelvers die aan de slag gaan met het zagen van diverse materialen met een reciprozaag. Van de reciprozaagbladen bieden wij diverse varianten aan: voor metaal, hout, vezel en gips. Voor elke specifieke klus zijn dus de juiste reciprozaagbladen beschikbaar in ons assortiment.

Reciprozaagbladen in verschillende soorten en maten

Zoals u wellicht al eerder heeft gelezen, bieden wij reciprozaagbladen aan om te zagen in verschillende materialen. Maar er zijn ook diverse maten beschikbaar. Zo zijn er bladen die een lengte hebben van bijvoorbeeld 150 mm, maar ook een lengte van bijvoorbeeld 300 mm. Daarnaast zit er ook verschil in de vertanding van de reciprozaagbladen. U treft u ons assortiment bladen met een fijne vertanding voor nauwkeurige zaagsneden, en ook zaadbladen met een grove vertanding die geschikt zijn voor dik materiaal.

Toepassingen en juist gebruik van reciprozaagbladen

Het succesvol gebruik van een reciprozaagblad is afhankelijk van het maken van de juiste keuze voor de specifieke taak. Een blad dat specifiek is ontworpen voor houtbewerking zal bijvoorbeeld niet doeltreffend zijn wanneer u in metaal moet zagen. Daarnaast dient u goed om te gaan met de reciprozaagbladen voor een lange levensduur. Een regel die u bijvoorbeeld kunt toepassen is het aanhouden van een laag toerental indien u in hard materiaal dient te zagen, zodat de reciprozaagbladen niet te warm worden.