346 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De 346 batterij is een zogenaamde horloge batterij op basis van zilveroxide en een spanning van 1,55V en wordt in zeer veel modellen van verschillende merken horloges gebruikt. Ieder merk dat horloge batterijen produceert gebruikt zijn eigen code voor de 346 batterij, vandaar dat hier meerdere codes genoemd staan als equivalent. Staat er op uw oude batterijtje dus de code 346, V346 of SR712SW, dan kunt u deze 346 batterij kopen als vervanger, ook als u nu een ander merk gebruikt zoals bijvoorbeeld Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, u bent echt niet aan een bepaald merk gebonden. De Varta horlogebatterijen die wij verkopen zijn in alle gevallen een prima vervanger voor ieder ander merk. Veel webshops verkopen het horlogebatterijtje slechts onder een bepaalde code en wanneer u ze thuis krijgt weet u aan de hand van de code niet welke u nu nodig heeft in uw horloge als u meerdere soorten heeft gekocht. Op de door ons bijgeleverde pakbon kunt u wel direct zien welke codes hetzelfde zijn als de code die u besteld heeft zodat het altijd duidelijk is welke batterij u voor welk horloge besteld heeft.

Kunt u alkaline batterijen gebruiken in een horloge?

We zien nog steeds heel vaak dat mensen alkaline batterijen gebruiken in horloges. Doe dit niet, kies altijd voor zilveroxide, alkaline geeft een grote kans op lekken en deze gaan bovendien minder lang mee. De batterijen met de letters LR en AG dus niet gebruiken. Tip: De code staat er vaak zeer klein op, maak een foto met uw telefoon, die kunt u uitvergroten, zodoende heeft u altijd het juiste nummer.

Is batterijvervanging voor de 346 batterij mogelijk bij ons?

We krijgen geregeld de vraag of wij de 346 batterij voor u kunnen installeren. Helaas is dit niet het geval. Aangezien horloges in allerlei variaties voorkomen, bestaan er ook diverse methoden om een horloge te openen. Dit vereist gespecialiseerd gereedschap dat wij niet in ons assortiment hebben. Bovendien zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichting. Indien u de 346 batterij wilt laten vervangen, raden wij u aan om een bezoek te brengen aan een professionele juwelier. Zij zijn vakkundig in het uitvoeren van dit type knoopcelvervanging.

Wat is de levensduur van de 346 batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen staan bekend om hun langzame ontladingscurve, waardoor ze slechts minimale spanning verliezen gedurende hun levensduur in een horloge. De exacte levensduur van een 346 batterij is echter afhankelijk van het type horloge en de functionaliteiten ervan. Als bijvoorbeeld een functie zoals verlichting vaak gebruikt wordt, kan dit leiden tot snellere ontlading van de batterij. In het geval van horloges zonder dergelijke functies zal de batterijlading langer behouden blijven. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt, wat kan resulteren in een werkend uurwerk met uitgeschakelde speciale functies. Als u een horloge niet gebruikt, is het raadzaam om het stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterij, oplaadbare batterijen of een batterij oplader.

346 batterij kopen? Batterijenstunter.be