371 batterij

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De 371 horloge batterij is een zilveroxide knoopcel met een spanning van 1,55V, speciaal ontworpen voor een breed scala aan horlogemodellen van diverse gerenommeerde merken. Elk horlogemerk hanteert een eigen coderingssysteem voor de 371 batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Indien uw oude batterij is gemarkeerd met codes zoals 371, V371, SR69 of SR920SW, kunt u met vertrouwen de 371 batterij als vervangende optie aanschaffen. Dit geldt ook als u momenteel een ander merk batterij gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. U bent niet beperkt tot een specifiek merk. Onze hoogwaardige Varta horlogebatterijen vormen te allen tijde een uitstekende vervanging voor ieder ander merk.

In de online markt worden horlogebatterijen vaak onder één enkele code verkocht, wat soms tot verwarring kan leiden wanneer u meerdere soorten aanschaft. Op de bijgeleverde pakbon van onze producten kunt u echter direct zien welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor u altijd moeiteloos de juiste batterij voor uw specifieke horloge kunt identificeren.

Kan ik alkaline batterijen in mijn horloge gebruiken?

We merken dat het gebruik van alkaline batterijen in horloges nog steeds veelvoorkomend is. Wij adviseren echter sterk tegen deze praktijk. Kies altijd voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een verhoogd risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Batterijen met de aanduidingen LR en AG dienen absoluut vermeden te worden. Handige tip: Aangezien de codes vaak zeer klein zijn, kunt u een foto maken met uw telefoon en deze vergroten om het juiste nummer te achterhalen.

Wordt de 371 batterij in uw horloge ook door ons vervangen?

We krijgen regelmatig de vraag of wij de 371 batterij kunnen vervangen. Helaas is ons antwoord nee. Vanwege de verscheidenheid aan horlogesoorten zijn er diverse methoden om een horloge te openen, en hiervoor is specialistisch gereedschap nodig dat wij niet voorhanden hebben. Bovendien zijn veel horloges waterdicht, wat vereist dat er een nieuwe afdichting wordt geplaatst. Indien u uw 371 batterij wilt laten vervangen, raden wij aan om een juwelier te raadplegen, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van deze specifieke knoopcelbatterij.

Wat is de levensduur van de 371 batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een opmerkelijk stabiele ontladingscurve, wat betekent dat deze knoopcellen slechts minimale spanning verliezen wanneer ze in een horloge worden gebruikt. De levensduur van een 371 batterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal ingebouwde functies. Als bijvoorbeeld een verlichtingsfunctie vaak wordt gebruikt, zal de batterij sneller leeg raken. Bij afwezigheid van dergelijke functies behoudt de batterij langer zijn lading. In horloges met meerdere batterijen kan het uurwerk blijven lopen terwijl speciale functies niet meer operationeel zijn. Wanneer u een horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterij, oplaadbare batterijen of een batterij oplader.

371 batterij kopen? Batterijenstunter.be