SR1121SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR1121SW knoopcelbatterij betreft een zilveroxide-horlogebatterij met een spanningsniveau van 1,55V. Deze batterij wordt wijdverspreid ingezet in diverse horlogemodellen van uiteenlopende merken. Elk merk hanteert een eigen codering voor de SR1121SW batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Indien uw oude batterij bijvoorbeeld gemarkeerd is met code 381, V381, SR1120SW of SR1121SW, dan vormt deze batterij een geschikte vervanging. Dit geldt eveneens als u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt; merkgebondenheid is niet noodzakelijk. De door ons aangeboden Varta horlogebatterijen vormen in alle situaties uitstekende alternatieven voor elk ander merk. Diverse webshops verkopen het horlogebatterijtje enkel onder een specifieke code, wat bij ontvangst tot verwarring kan leiden indien u diverse typen heeft aangeschaft. Op onze meegeleverde pakbon ziet u echter direct welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor altijd duidelijkheid heerst over de juiste batterij voor elk horloge.

Kunnen alkaline batterijen in horloges worden toegepast?

Het gebruik van alkaline batterijen in horloges wordt nog frequent waargenomen. Desondanks is dit geen aanbevolen praktijk. De keuze moet altijd uitgaan naar zilveroxide-batterijen, aangezien alkaline batterijen een verhoogd risico op lekkage vertonen en bovendien een kortere levensduur hebben. Batterijen met de aanduidingen LR en AG dienen dus vermeden te worden. Tip: Aangezien de code vaak zeer klein is afgedrukt, kunt u een foto maken met uw telefoon en deze vergroten om altijd het juiste nummer te hebben.

Vervangen wij ook de SR1121SW batterij van uw horloge?

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij eveneens de SR1121SW horlogebatterij voor u installeren. Helaas is het antwoord nee. Aangezien er talrijke horlogetypen zijn, variëren ook de methoden voor het openen van horloges, waarvoor gespecialiseerd gereedschap nodig is. Daarnaast zijn vele horloges waterbestendig en vereisen ze de vervanging van een nieuwe pakking. Indien u de SR1121SW batterij wenst te laten vervangen, raden wij u aan naar een juwelier te gaan, aangezien zij deskundig zijn in het vervangen van deze knoopcelbatterij.

Hoe lang gaat de SR1121SW batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een uitermate stabiele ontladingskarakteristiek, waardoor de SR1121SW batterij slechts een geringe spanningsafname kent wanneer deze in een horloge wordt gebruikt. De levensduur van een horlogebatterij is echter afhankelijk van het specifieke horlogemodel en het aantal geïntegreerde functies. Bijvoorbeeld, indien een functie zoals verlichting vaak wordt gebruikt, zal de batterij sneller ontladen raken. In afwezigheid van dergelijke functies zal de lading langer behouden blijven. Sommige horloges bevatten meerdere batterijen, wat kan betekenen dat het uurwerk blijft lopen terwijl specifieke functies niet langer operationeel zijn. Indien u een horloge niet gebruikt, is het raadzaam om deze stil te zetten indien dit mogelijk is.

SR1121SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.