SR936

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR936 knoopcel is een horlogebatterij van het zilveroxide-type, met een nominale spanning van 1,55V. Deze batterij wordt veelvuldig toegepast in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk horlogemerk hanteert een eigen codering voor de SR936 batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Bijvoorbeeld merken zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell en Rayovac bieden alternatieven. Het gebruik van een ander merk is dus volledig mogelijk en Varta horlogebatterijen die we aanbieden, vormen uitstekende alternatieven voor elk ander merk. Het is relevant om te benadrukken dat diverse webwinkels deze batterijen vaak onder een specifieke code aanbieden. Dit kan leiden tot verwarring wanneer consumenten meerdere soorten batterijen aanschaffen en bij ontvangst niet direct weten welke batterij geschikt is voor hun horloge. Om deze verwarring te voorkomen, verstrekken we op onze meegestuurde pakbon duidelijk de overeenkomende codes, zodat het altijd helder is welke batterij geschikt is voor welk horloge.

Code SR936 - SR936W - SR936SW

De SR936 batterij is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waarbij de varianten W en SW dezelfde afmetingen hebben. Het uitwisselen van deze varianten heeft geen invloed op de werking van uw horloge. Niettemin is er een verschil in prestatie. De W-variant staat bekend als de high drain batterij, terwijl de SW-variant de low drain variant is. Dit impliceert dat de batterij met de W-code geschikt is voor kortstondige piekbelastingen, zoals bij horloges met speciale functies als verlichting of alarm. Vanwege de hogere vermogensafgifte van de W-batterij is de levensduur korter. Indien uw horloge geen speciale functies heeft, is de SR936 batterij met de SW-code de betere keuze. In situaties waarbij er geen specifieke W of SW-variant beschikbaar is, is meestal de code SW vermeld op de batterij of verpakking, en deze is dan uiteraard bruikbaar. Bovendien is deze batterij van toepassing als hoogwaardige vervanger voor alkaline AG9, LR45, LR936 en 194 batterijen.

Levensduur van de SR936 batterij

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een zeer geleidelijke ontlading, waardoor de SR936 knoopcel weinig spanning verliest wanneer deze in een horloge is geplaatst. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal gebruikte functies. Bij frequente activatie van functies zoals verlichting zal de batterij sneller ontladen. Zonder gebruik van functies zal de lading langer behouden blijven. Horloges met meerdere batterijen kunnen nog steeds de tijd aangeven, maar specifieke functies werken mogelijk niet meer. Als het horloge niet wordt gedragen, verdient het aanbeveling het indien mogelijk stil te zetten.

SR936 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.