SR726

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR726 horlogebatterij, met een zilveroxide samenstelling en een spanning van 1,55V, wordt veelvuldig ingezet in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk merk dat horlogebatterijen vervaardigt, hanteert een eigen codering voor de SR726 variant, waardoor meerdere equivalente codes vaak worden vermeld. Indien u opteert voor een ander merk, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, dient u te beseffen dat u niet gebonden bent aan een specifiek merk. Onze Varta horlogebatterijen fungeren in alle gevallen uitstekend als vervanging voor elk ander merk. Veel online winkels verkopen dit horlogebatterijtje onder een specifieke code, wat echter kan leiden tot verwarring bij ontvangst, daar u aan de hand van de code niet direct kunt bepalen welke batterij vereist is voor uw horloge, met name indien u meerdere typen heeft aangekocht. Onze bijgevoegde pakbon biedt direct inzicht in welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor altijd helder is welke batterij bedoeld is voor welk horloge.

Codes SR726 - SR726W - SR726SW

De SR726 batterij is er in diverse uitvoeringen, waarbij de W- en SW-variant gelijke afmetingen hebben. Uw horloge blijft normaal functioneren als u deze varianten door elkaar gebruikt. Desalniettemin bestaat er een verschil in prestaties. De W-variant betreft de zogenaamde high-drain batterij, terwijl de SW-variant de low-drain is. Dit betekent dat de batterij met de W-code korte piekbelastingen toestaat en dus geschikt is voor horloges met specifieke functies die meer energie vergen, zoals verlichting of alarm. Vanwege de hogere prestatie van de W-batterij is deze echter eerder leeg. Indien uw horloge geen specifieke functies heeft, is de SR726 batterij met de SW-code een betere keuze. In sommige gevallen zijn er geen afzonderlijke W- of SW-varianten; in deze situaties wordt meestal de SW-code op de batterij of verpakking vermeld, waardoor u deze uiteraard kunt inzetten. Deze batterij kan eveneens dienstdoen als hoogwaardige vervanging voor de alkaline AG2, LR59, LR726 en 196 batterij.

Levensduur van de SR726 batterij

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een erg vlakke ontladingscurve, waardoor de SR726 knoopcel slechts minimaal aan spanning verliest wanneer deze in een horloge wordt geplaatst. De levensduur van een horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal ingeschakelde functies. Bij frequent gebruik van bijvoorbeeld verlichting zal de batterij sneller ontladen raken. Indien er geen functies actief zijn, zal de lading langer behouden blijven. In sommige horloges zijn meerdere batterijen ingebouwd, waardoor het uurwerk wellicht doorloopt, maar speciale functies niet meer werken. Indien mogelijk, zet het horloge stil wanneer u het niet draagt.

SR726 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw horloge batterijen.