CR1025 batterij

2 ProductenPagina 1 van 1
Ansmann CR1025 batterij
Ansmann CR1025 batterij
€2,89
Energizer CR1025 batterij
Energizer CR1025 batterij
€3,09

De CR1025 batterij is een bijzonder product dat zowel unieke specificaties als toepassingen heeft. Deze lithium knoopcel met een spanning van 3 volt heeft een specifieke maat en wordt vaak gebruikt in diverse apparaten, zoals afstandsbedieningen van autosleutels, autoalarmen, organizers, thermometers, weegschalen en speelgoed. Hoewel dit batterijtype zeldzaam is in reguliere winkels, kunt u bij ons in de webshop een uitgebreid assortiment aan knoopcellen vinden, waaronder de CR1025.

Er zijn talloze toepassingen waarvoor de CR1025 batterij geschikt is, waaronder bepaalde type rookmelders en horloges. Fabrikanten kunnen ook regelmatig van batterijtype wisselen, maar met de CR1025 batterij zijn er nog steeds vele mogelijkheden om verschillende apparaten van stroom te voorzien. Buiten deze soort zijn er nog veel meer soorten van de lithium knoopcel batterij. Uiteraard is dit type slechts één van de vele uit deze categorie, afhankelijk van de energiebehoefte en plaats in de toepassing kan een andere soort nodig zijn. Naast dit model zijn er nog meer soorten van de 3V lithium knoopcel, de meest populaire zijn de CR2025, CR2032, CR2430 en de CR2450.

CR1025 batterij

In onze webshop bieden we twee A-merken van de CR1025 batterij aan, namelijk Ansmann en Energizer. Beide merken staan garant voor kwaliteit en een lange levensduur. Het is een misvatting dat bepaalde apparaten alleen met een specifiek merk batterij werken; zolang de code CR1025 overeenkomt, kan een ander merk zonder problemen worden gebruikt.

Andere benamingen

Naast de standaardcode CR1025, worden er ook andere benamingen voor deze batterij gebruikt, zoals 1025, 5033LC, ECR1025, KCR1025 en CR 1025, afhankelijk van het merk. Het is belangrijk om de juiste code te identificeren voor de vervanging van uw batterij. Als u twijfelt, kunt u altijd contact met ons opnemen voor hulp. Overigens wordt er ook nog wel eens gevraagd naar de code BR1025. Deze heeft een andere chemische samenstelling en deze low drain lithium carbon monofluoride batterij is in principe bedoeld om een zeer constante spanning af te geven. U kunt voor deze toepassing gewoon de batterij met CR code nemen. Andersom gaat niet, de BR variant zal bij CR toepassing niet voldoende stroom leveren.

Maat CR1025 batterij

De CR1025 batterij heeft een diameter van 10 mm en een dikte van 2,5 mm. Deze ronde platte batterij bevat lithium, waardoor het bestand is tegen lage temperaturen, een eigenschap die bijvoorbeeld van belang is in autosleutels voor wintergebruik.

CR1025 batterij bestand tegen lage temperaturen

De CR1025 batterij heeft lithium als bestanddeel. Om deze reden kan dit batterijtje tegen lage temperaturen. Daar waar alkaline varianten niet tegen lage temperaturen kunnen en al snel ophouden met werken is de lithium variant hiertegen wel bestand. Vandaar dat men deze batterijen ook vaak tegenkomt in bijvoorbeeld autosleutels. Deze moeten in de winter natuurlijk ook goed werken zodat u uw auto zonder problemen kunt openmaken.

CR1025 batterij is klein maar heeft een relatief hoge lading

De CR1025 batterij is maar klein maar heeft een relatief hoge lading om toch lang de gewenste spanning te kunnen geven. Ze worden niet vaak gebruikt in apparaten waarin een hoge lading gebruikt wordt dus ze zullen voor iedere toepassing lang meegaan.

Verpakking CR1025 batterij

Daar waar u het batterijtje eerder altijd zo kon uitpakken zien we nu dat deze meestal in een child safety verpakking zit. Dit komt er in de praktijk meestal op neer dat de batterij met een schaar uit de verpakking geknipt dient te worden. De batterijtjes worden door kleine kinderen vaak voor snoepjes aangezien en door deze verpakking worden veel ongelukken voorkomen. Het heeft dus een goede reden dat u enige moeite moet doen om ze uit de verpakking te krijgen.

CR1025 batterij gebruiken

Wanneer u de CR1025 batterij in gebruik neemt, is het essentieel om op te letten op de juiste plaatsing, waarbij het plus teken of de tekst op de batterij vaak de herkenningspunten zijn. Het is raadzaam om de batterij aan de zijkanten vast te pakken om vet van vingers te vermijden, dat de werking kan beïnvloeden.

Wanneer wordt de CR1025 batterij verstuurd?

Wij snappen dat u uw CR1025 batterij zo snel mogelijk in huis wilt hebben nadat u besteld heeft. In deze webshop wordt de actuele voorraad bijgehouden. Het aantal batterijen die u besteld zijn ook op voorraad. Iedere bestelling die op werkdagen voor 16.00 uur binnen komt wordt op dezelfde dag verstuurd. Mocht dit door bijvoorbeeld vakantie niet mogelijk zijn dan staat dit duidelijk aangegeven. 

Als u de batterijen vervangt, denk dan aan het milieu en breng ze naar een inzamelpunt in veel winkels, waaronder die van ons. Op die manier kunnen we samen zorgen voor een verantwoorde afvoer en recycling van batterijen. Bij batterijenstunter kunt u zeer voordelig uw CR1025 batterij kopen.