SR731

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR731 horlogebatterij is een zilveroxide batterij met een spanning van 1,55V, ontworpen voor diverse horlogemodellen van verschillende fabrikanten. Elke horlogebatterijproducent hanteert een eigen codering voor de SR731 batterij, waardoor meerdere equivalente codes vaak worden vermeld. Als u kiest voor een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, hoeft u zich niet strikt aan één merk te houden. Onze selectie Varta horlogebatterijen fungeert in alle gevallen uitstekend als vervanging voor elk ander merk. Het is gebruikelijk dat veel online winkels het horlogebatterijtje aanbieden onder één specifieke code. Bij ontvangst wordt het echter vaak verwarrend welke batterij nodig is, vooral als u verschillende varianten hebt gekocht. Onze bijgeleverde pakbon biedt duidelijkheid door direct aan te geven welke codes overeenkomen met uw bestelde code, zodat u altijd weet welke batterij geschikt is voor uw specifieke horloge.

Code SR731 - SR731W - SR731SW

De SR731 batterij kent verschillende uitvoeringen, waarbij de W en SW varianten dezelfde afmetingen hebben. Het mengen van deze varianten zal uw horloge normaal laten functioneren. Niettemin bestaat er een verschil in prestatie. De W variant staat bekend als een high drain batterij, terwijl de SW variant een low drain batterij is. Dit betekent dat de batterij met "W" in de code korte piekbelastingen kan verwerken, waardoor deze geschikt is voor horloges met veeleisende functies zoals verlichting of alarm. Vanwege het hogere vermogen van de "W" batterij raakt deze echter sneller leeg. Als uw horloge geen speciale functies heeft, is de SR731 batterij met de "SW" code een betere keuze. In sommige situaties zijn er geen specifieke "W" of "SW" varianten beschikbaar. In deze gevallen staat meestal de "SW" code op de batterij of verpakking vermeld, wat aangeeft dat u deze zonder zorgen kunt gebruiken.

Levensduur van de SR731 batterij

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een zeer geleidelijke ontlaadcurve, waardoor de SR731 knoopcel slechts minimaal spanning verliest wanneer deze in een horloge wordt geplaatst. De levensduur van de batterij hangt af van het type horloge en het aantal functies dat wordt gebruikt. Bij veelvuldig gebruik van bepaalde functies, zoals verlichting, zal de batterij sneller ontladen. Bij afwezigheid van functies behoudt de batterij langer zijn lading. In horloges met meerdere batterijen kan het voorkomen dat het uurwerk nog loopt, maar speciale functies niet meer werken. Indien mogelijk, zet het horloge stil wanneer het niet wordt gedragen.

SR731 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.