357 batterij

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De 357 batterij, ook wel bekend als een zilveroxide horloge batterij met een spanning van 1,55V, wordt op grote schaal ingezet in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elke horlogebatterijfabrikant hanteert een eigen codering voor de 357 batterij, wat leidt tot meerdere equivalente codes, zoals 357, V357, 357/303 en SR44W. Dit betekent dat wanneer uw oude batterij de code 357, V357, 357/303 of SR44W draagt, u zonder enig probleem kunt overstappen op de 357 batterij als vervanging. Dit geldt zelfs indien u momenteel een ander merk gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, aangezien u niet vastgebonden bent aan een specifiek merk. Onze aangeboden Varta horlogebatterijen zijn altijd uitstekende vervangers voor alle merken. Vaak worden horlogebatterijen in webshops aangeboden onder specifieke codes, wat kan leiden tot verwarring bij het ontvangen van de bestelling, vooral als u meerdere soorten heeft gekocht. Onze meegeleverde pakbon verduidelijkt echter direct welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor altijd duidelijk is welke batterij geschikt is voor welk horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

Helaas zien we nog steeds vaak dat mensen neigen naar het gebruik van alkaline batterijen voor hun horloges. We willen benadrukken dat dit geen verstandige keuze is; het is altijd raadzaam om te kiezen voor zilveroxide batterijen. Alkaline batterijen kunnen namelijk lekken veroorzaken en hebben bovendien een kortere levensduur. Het is belangrijk om batterijen met de aanduidingen LR en AG te vermijden. Tip: De code op de batterij is vaak erg klein gedrukt. U kunt een foto maken met uw telefoon en deze vergroten om het juiste nummer goed te kunnen zien.

Kunnen wij de 357 batterij van uw horloge vervangen?

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij de 357 batterij ook kunnen vervangen. Helaas moeten wij u teleurstellen, want wij bieden deze service niet aan. Er bestaan talloze horlogemodellen, elk met hun eigen manier van openen, en daarbij vereist de vervanging gespecialiseerd gereedschap dat wij niet in ons assortiment hebben. Daarnaast zijn veel horloges waterdicht, wat betekent dat er een nieuwe afdichting moet worden geplaatst. Indien u de 357 batterij wilt laten vervangen, raden wij u aan om naar een juwelier te gaan, aangezien zij expertise hebben op dit gebied.

Hoelang gaat de 357 batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een zeer trage ontlaadcurve, wat betekent dat deze knoopcel nauwelijks spanning verliest tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een 357 batterij hangt af van het type horloge en het aantal gebruikte functies. Bij frequent gebruik van functies zoals verlichting zal de batterij sneller leeg raken. Als er geen functies worden gebruikt, behoudt de batterij zijn lading langer. Sommige horloges hebben meerdere batterijen; in dat geval kan het uurwerk nog steeds functioneren, maar kunnen speciale functies niet meer werken. Wanneer u een horloge niet gebruikt, is het raadzaam om dit stil te zetten als deze functie beschikbaar is. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterij, oplaadbare batterijen of een batterij oplader.

Op zoek naar een 357 batterij? Bezoek Batterijenstunter.be voor uw aankoop.