In deze productcategorie kunt u al onze items vinden die verband houden met het proces van draad tappen en draadsnijden. Binnen dit vakgebied zijn er tal van diverse hulpmiddelen beschikbaar om deze gespecialiseerde taken uit te voeren met de vereiste precisie. Het is van cruciaal belang om de juiste gereedschappen zorgvuldig te selecteren, aangezien er een breed scala aan instrumenten beschikbaar is voor draad trappen en draadsnijden.

Draad tappen

Draad tappen worden gebruikt voor het snijden van inwendige draad. In ons assortiment heeft u keuze uit een handtap of een machinetap. Bij handtappen wordt doorgaans gebruik gemaakt van een tapkruk of wringijzer, terwijl machinetappen idealiter worden uitgevoerd op een kolomboor of draaibank om een gelijkmatige en rechte schroefdraad te vormen. Bij handtappen wordt de draad meestal in drie stappen gesneden, terwijl machinetappen dit in één enkele bewerking kunnen doen. Beide methoden kunnen echter succesvol mooie schroefdraden opleveren, op voorwaarde dat ze correct worden toegepast. Daarnaast bieden wij ook geschikte metaalboren om de juiste boorgaten te maken in overeenstemming met de gewenste draaddikte. Het gat wordt geboord met behulp van een metaalboor.

Draadsnijden

Draadsnijden wordt toegepast als er uitwendige draad gesneden dient te worden. Om externe draad te snijden, maakt men gebruik van een snijplaat in combinatie met een snijraam. Het draad snijden kan worden uitgevoerd in een bereik van maat M3 tot M24, waarbij voor elke maat een passend wringijzer beschikbaar is. Het draad snijden wordt bereikt door het snijraam te draaien, wat resulteert in het verwijderen van materiaal en het creëren van een nauwkeurige schroefdraad. Het is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de snijplaat in combinatie met het snijraam loodrecht op het materiaal staat tijdens het draadsnijden om een correcte en rechte schroefdraad te verkrijgen.

Alle materialen die wij aanbieden voor het draad snijden zijn geschikt voor metrische draad, daarom wordt voor elke maat de hoofdletter 'M' gebruikt, bijvoorbeeld M3 wat staat voor metrisch 3. Het is belangrijk op te merken dat we geen gereedschappen of benodigdheden aanbieden voor andere draadtypen dan metrisch, aangezien metrische draad veruit de meest gangbare schroefdraadsoort is.