SR716

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR716 knoopcel, vervaardigd met zilveroxide en een spanningsniveau van 1,55V, vertegenwoordigt een horlogebatterij van aanzienlijke betekenis. Dit energiebronmodel vindt brede toepassing in een verscheidenheid aan horlogemodellen van diverse merken. Elk horlogebatterij producerend merk adopteert een eigen codering voor de SR716 batterij, wat verklaart waarom er vaak meerdere equivalente codes worden vermeld. Het is belangrijk op te merken dat bij het gebruik van alternatieve merken zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, er geen strikte merkgebondenheid bestaat. Onze selectie van Varta horlogebatterijen fungeert in elke situatie als een voortreffelijke substituut voor elk ander merk. Het komt vaak voor dat webwinkels deze horlogebatterijen onder een specifieke code aanbieden, wat het lastig maakt om de juiste batterij te kiezen als u meerdere typen aanschaft. Gelukkig zorgt onze bijgevoegde pakbon ervoor dat u onmiddellijk kunt identificeren welke codes overeenkomen met uw bestelde code, waardoor duidelijkheid wordt verschaft over welke batterij geschikt is voor welk horloge.

Codes SR716 - SR716W - SR716SW

De SR716 batterij heeft verschillende varianten, waarbij de W en SW varianten identieke afmetingen hebben. Het mixen van deze varianten zal geen invloed hebben op de functionaliteit van uw horloge. Er bestaat echter wel een onderscheid in de prestaties tussen beide. De W variant van de SR716 batterij wordt aangeduid als de 'high drain' batterij, terwijl de SW variant de 'low drain' variant is. Dit impliceert dat de batterij met de W-code kortstondige piekbelastingen aankan en bijgevolg geschikt is voor horloges met speciale, energie-intensieve functies zoals verlichting of alarmen. De W batterij heeft weliswaar een hogere prestatie, maar raakt sneller uitgeput. Indien uw horloge geen bijzondere functies heeft, is de SR716 batterij met de SW-code een geschiktere keuze. Bij bepaalde gevallen zijn er geen specifieke W of SW varianten; in deze situaties wordt meestal de SW-code op de batterij of verpakking vermeld, wat een indicatie geeft voor correct gebruik.

Levensduur van de SR716 batterij

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een zeer geleidelijke spanningsafname, waardoor de SR716 knoopcel slechts een geringe hoeveelheid spanning verliest terwijl deze in een horloge in gebruik is. De duurzaamheid van een horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal ingebouwde functies. Als bijvoorbeeld een verlichtingsfunctie regelmatig wordt geactiveerd, zal dit leiden tot snellere ontlading van de batterij. Wanneer het horloge geen actieve functies heeft, zal de batterijlading langer behouden blijven. Bij sommige horloges zijn meerdere batterijen geïntegreerd, waardoor het mogelijk is dat het uurwerk blijft lopen terwijl specifieke functies niet langer operationeel zijn. In situaties waarin het horloge niet wordt gedragen, wordt aanbevolen om het uurwerk stil te zetten, indien deze functionaliteit beschikbaar is.

SR716 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw horloge batterijen.