SR1130W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR1130W batterij betreft een horlogebatterij met zilveroxide technologie, met een spanning van 1,55V. Deze wordt wijdverspreid ingezet in diverse horlogemodellen van uiteenlopende merken. Elk horlogebatterij-producerend merk hanteert zijn eigen codering voor de SR1130W batterij. Hierdoor worden meerdere equivalente codes vermeld. Indien uw huidige batterij de code 389, V389 of SR1130W heeft, is de aankoop van deze batterij als vervanging mogelijk. Dit geldt eveneens indien u een ander merk, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, gebruikt. U bent niet beperkt tot een specifiek merk. Onze Varta horlogebatterijen fungeren in alle gevallen als uitstekende alternatieven. Het valt op dat veel webwinkels de horlogebatterijen enkel onder specifieke codes verkopen, waardoor het lastig is om bij ontvangst te bepalen welke batterij benodigd is voor uw horloge, vooral bij aanschaf van meerdere varianten. Onze bijgevoegde pakbon vermeldt echter direct overeenkomende codes, waardoor u altijd duidelijkheid heeft over welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

Het gebruik van alkaline batterijen in horloges wordt nog frequent waargenomen. Wij raden dit echter sterk af. Kies te allen tijde voor zilveroxide batterijen. Het gebruik van alkaline batterijen vergroot het risico op lekken en deze hebben bovendien een kortere levensduur. Batterijen met de aanduidingen LR en AG zijn derhalve niet geschikt. Tip: De code staat vaak klein vermeld. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om het juiste nummer altijd bij de hand te hebben.

Vervangen wij ook de SR1130W batterij van uw horloge?

Wij krijgen regelmatig de vraag of wij de SR1130W horloge batterij kunnen vervangen. Spijtig genoeg is het antwoord nee. Er bestaan uiteenlopende horlogesoorten met verschillende methoden om ze te openen, en wij beschikken niet over het benodigde gespecialiseerde gereedschap. Daarbij zijn vele horloges waterdicht en vereisen een nieuwe afdichting. Indien u de SR1130W batterij wilt laten vervangen, adviseren wij u naar een juwelier te gaan. Zij zijn bekwaam in het vervangen van deze knoopcel.

Hoe lang gaat de SR1130W batterij mee?

Zilveroxide horloge batterijen kennen een zeer geleidelijke ontladingscurve. Bijgevolg behoudt de SR1130W batterij nagenoeg constant zijn spanning wanneer deze in een horloge is geplaatst. De levensduur van een horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal actieve functies. Bij frequent gebruik van bepaalde functies, zoals verlichting, zal de batterij sneller ontladen. Wanneer er geen functies actief zijn, zal de lading langer intact blijven. In sommige horloges zijn meerdere batterijen ingebouwd, wat kan resulteren in een nog werkend uurwerk terwijl speciale functies niet meer werken. Indien u het horloge niet draagt, overweeg deze dan stil te zetten indien mogelijk.

SR1130W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.