179 batterij

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

Hier vindt u de 179 batterij binnen deze categorie. Deze batterij is een veelgebruikte knoopcel met de afmetingen van 5,8 x 2,15 mm. De geleverde spanning van deze alkaline batterij bedraagt 1,5V. Naast dit type zijn er diverse andere soorten van de alkaline knoopcellen beschikbaar. Hieronder vindt u uitgebreide informatie over de 179 batterij, inclusief toepassingen, alternatieve benamingen en het zilveroxide vervangingsmodel.

Alternatieve codes voor de 179 batterij

Het kan verwarrend zijn, maar dezelfde batterij die bekendstaat als de 179 batterij kan ook onder verschillende codes worden aangeduid, afhankelijk van de leverancier. Deze batterij kan ook worden aangeduid als AG0, LR63 of LR521, maar het betreft altijd hetzelfde batterijtype. Deze batterij wordt doorgaans ingezet wanneer er behoefte is aan een laag stroomverbruik. Dit komt doordat een alkaline knoopcel met deze afmetingen beperkte lading kan opslaan en daardoor niet geschikt is voor situaties met hogere vermogensvereisten. Onze verkochte alkaline knoopcellen zijn altijd uitstekende vervangers voor elk ander merk. Vaak worden knoopcellen door webwinkels onder specifieke codes verkocht, wat voor verwarring kan zorgen wanneer u meerdere varianten hebt gekocht. Op onze meegeleverde pakbon kunt u direct zien welke codes overeenkomen met de code die u hebt besteld, waardoor duidelijk wordt welk batterijtype u voor welke toepassing hebt gekocht.

Vermijd het gebruik van een 179 batterij in horloges

Het komt nog regelmatig voor dat mensen alkaline batterijen in horloges plaatsen. Dit is echter geen goede praktijk. Kies altijd voor zilveroxide horloge batterijen, aangezien alkaline batterijen een verhoogd risico op lekken met zich meebrengen en over het algemeen een kortere levensduur hebben. Batterijen met de aanduidingen LR en AG moeten dus niet in horloges worden gebruikt. Als u een vervangende batterij zoekt voor de 179 variant in uw horloge, opteer dan voor de SR521 batterij. In feite kunt u elke alkaline knoopcel vervangen door een zilveroxide versie, wat sterk wordt aangeraden bij gebruik in horloges. Het gebruik van alkaline batterijen vereist vaker vervanging, wat uiteindelijk duurder kan uitvallen dan het prijsverschil tussen alkaline en zilveroxide. Koop de 179 batterij bij Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.